LC Korzo u akciji "Put bijelih ruža"

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
petak, 28 travnja, 2023 - 10:00
Adresa: 
Kompleks Benčić
Rijeka
Hrvatska

Na tri lokacije u Dječjoj kući riječkog kompleksa Benčić, trideset i šest članica Lions kluba Korzo zasadilo je 36 bijelih ruža. To je dio međunarodne lions aktivnosti pod nazivom "Put bijelih ruža" gdje klubovi iz Makedonije, Hrvatske, Slovenije i Austrije sade ruže kao simbol mira, ljubavi i prijateljstva. S riječkim ružama zasađene su i sadnice članica Lions kluba Mursa iz Osijeka, a one su do sada, uz poznatu šetnicu uz Dravu, zasadile već nekoliko stotina ruža.

Našu akciju podržali su Upravni odjel za komunalni sustav Grada Rijeke, radna jedinica koja održava zelene površine Čistoće i Dječja kuća. S lijepim vremenom i uz pomoć djelatnika Čistoće ruže su posađene na prostor gdje rastu trajnice i ukrasne trave, a sve je pokriveno navodnjavanjem. Ruže će tako biti najljepši cvjetni ukras prostora gdje se okupljaju najmlađi Riječani bez obzira da li raznolike sadržaje koriste školski ili predškolski uzrasti.

Inače, ideja o sadnji ruža od juga Makedonije pa sve do Austrije nastala je 2012. godine u Bruxellesu na velikom skupu lionsa, Europa Forumu, kao doprinos ekologiji, miru, zajedništvu i ljubavi.

Prijave od: 
petak, 28 travnja, 2023