Donatorska akcija LC Opatija za Dječju bolnicu Kantrida - prikupljanje i prodaja knjiga " ZAJEDNO JE LAKŠE - DONIRAJ i ČITAJ 2022. "

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
četvrtak, 3 studenog, 2022 - 07:00 do četvrtak, 17 studenog, 2022 - 22:00
Adresa: 
Korzo
Rijeka
Hrvatska

Poštovani lionsi,prijatelji,donatori!

 

LIONS KLUB OPATIJA, humanitarno je i neprofitno udruženje građana, koje svojim aktivnostima nastoji osigurati sredstva radi pomoći zajednici. Glavna područja djelovanja su:

  • Borba protiv slijepoće i slabovidnosti
  • Borba protiv dijabetesa
  • Borba protiv gladi
  • Borba protiv karcinoma kod djece
  • Zaštita okoliša

I u ovoj lions godini odlučili smo provesti akciju prikupljanja i prodaje rabljenih knjiga, radi ostvarivanja prihoda koji bi se u cijelosti donirao Dječjoj bolnici Kantrida nabavkom potrebne opreme za liječenje djece.

Akcija će se organizirati prodajom prikupljenih knjiga na riječkom Korzu od  03.11.2022. i trajat će, prema planu, do 17.11.2022.

 

Cilj je prikupiti što veći broj knjiga, od slikovnica, dječjih knjiga, beletristike, putopisa, vodiča, kuharica… sve što je prikladno za donaciju i može zainteresirati građane za kupnju.

Knjige će se prodavati po jedinstvenoj, popularnoj cijeni od 20 kn.

Ovom cijenom želimo zainteresirati i uključiti u donaciju što veći broj građana.

 

Prošlogodišnja vrlo uspješna akcija, kada smo sredstvima prikupljenim prodajom knjiga, kupili i donirali dva potrebna i vrijedna nova uređaja – infuzomata, hematološko-onkološkom odjelu pedijatrijske klinike Dječje bolnice Kantrida, dala nam je poticaj za dalje.

 

Odlučili smo se za akciju na otvorenom koja je dostupna  svima u zajednici.

Znamo da knjigu može donirati svaki član zajednice, djeca i odrasli, institucije, škole, biblioteke…. Isto tako, za mali iznos novca kupnjom neke druge knjige multipliciramo donatorski efekt. Na ovaj način svi postajemo višestruki donatori, činimo humano-društveno korisno djelo pomažući  onima kojima je pomoć potrebna.

 

Da bi akcija uspjela, potrebna nam je vaša pomoć i podrška.  Molimo da u svojim sredinama, promovirate našu akciju i da se aktivno uključite u nju.  Sve logističke pojedinosti  oko  dostave  i preuzimanja  knjiga, dogovorit  ćemo  naknadno.

Akciju  ćemo  medijski  popratiti,  istaknuti namjenu donacije te ciljeve i humanitarni  karakter  naše  Lions organizacije.

 

Unaprijed zahvaljujemo svima  na  učešću i donaciji!  Uz moto  „ZAJEDNO JE LAKŠE – DONIRAJ  I ČITAJ ! „

Srdačno vas  pozdravljamo!

 

Marija Blečić                                                                          Koordinatorica akcije:

Predsjednica Lions Kluba Opatija                                          Ivana Jakovac   LC Opatija

                                                                                                 Mob: 098/ 177 25 25               

 

Opatija, 25.10.2022.