Skupština Lions cluba Osijek - N. KNEŽEVIĆ NOVI PREDSJEDNIK

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 18 lipnja, 2021 - 15:27

Skupština Lions cluba Osijek   N. KNEŽEVIĆ NOVI PREDSJEDNIK

Nakon više od godine dana napokon su se članovi Lions  cluba Osijek sastali „uživo“. U nadasve ugodnoj atmosferi u pivnici našega člana Željka Matića, druženje je – uz obvezne protokolarije nakon duge pauze – bilo zaista u posebno prijateljskom ozračju.

Tom prigodom održana je i redovita godišnja skupština Kluba, na kojoj je najviše riiječi bilo o tome što se radilo u protekloj Lions  (i kalendarskoj !) godini. Ta nesretna covid situacija natjerala nas je da manje-više komuniciramo virtualno. Nažalost, ni to nije bilo baš najuspješnije, pa su se neke krucijalne odluke donosile telefonskim konzultacijama. Još aktualni predsjednik Kluba Vjenceslav Arambašić podnio je sažeto izvješće o aktivnostima u  protekloj godini, koju bismo svi željeli što prije zaboraviti. Brojni planovi naznačeni za realizaciju u prošloj godini, razumljivo, nisu mogli biti ostvareni. Tako su i dvije stožerne aktivnosti Kluba – akcija pokladnice i akcija nagrađivanja najboljih studenata Sveučilišta „J.J.Strossmayera“ – bile izvrsno pripremljene, ali, nažalost, i nerealizirane. Zaključeno je, stoga, da se naša najznačajnija aktivnost – dodjela studentskih nagrada obavi do kraja ove akademske godine. Istina, članovi Kluba su se u tom razdoblju često odazivali nekim distriktualnim aktivnostima, primjerice u prikupljanju sredstava za nastradale u potresu na Baniji, te nastavili višegodišnju nadasve uspješnu suradnju sa Zajednicom Cenacolo, koja brine o ovisnicima…

Što se tiče narednih zadataka, dogovorena je obvezna realizacija planiranih a neostvarenih akcija u prošloj godini, kao i novih redovitih, ali i izvanrednih aktivnosti. Članovi Kluba posebno su zainteresirani za akciju s osječkom Osnovnom školom Retfala, pod motom „Ulažem u darovitost, ulažem u budućnost“, koja ima zadatak omogućiti učenicima ove škole da steknu obrazovanje koje prelazi sadašnje stanje obrazovanja, a s konačnim ciljem da se od škole napravi „brend“ za rad s darovitom djecom iz znanosti, umjetnosti, sporta i drugih društveno korisnih aktivnosti. Nastavit će se i suradnja s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba Osječko-baranjske županije, kao i već tradicionalna suradnja s drugim Lions klubvima, mahom u gradu Osijeku.

Delegat našega Kluba na Konvenciji hrvatskih Lionsa u Rijeci Marin Pajić izvjestio je o radu Konvencije i o rezultatima koje je Distrikt u ovoj iznimno teškoj godini, na čelu s guvernericom Vinkom Mitrović, uspio nadasve dobro i uspješno realizirati. Posebice se to odnosi na pomoć stradalima od potresa na Baniji. Tom prigodom Pajić je uručio posebno priznanje Distrikta PDG Šimi Nevidalu, koje mu je dodijeljeno na Konvenciji za dugogodišnji predani rada u hrvatskome lajonizmu.

Skupština Kluba izabrala je i novo rukovodstvo u 2021./2022. Lions godini. Klub će u narednoj godini voditi Neđeljko Knežević, prvi dopredsjednik je Ivan Štefanić, drugi Dario Mužević, a treći Željko Matić. Tajnik je Ljubo Pribić, a rizničar neponovljivi Marin Pajić. – š