Povjerenstvo za prevenciju nasilja i očuvanja obitelji D-126 - SOS selo - edukativno predavanje za mlade

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 28 lipnja, 2022 - 09:36

 

POVJERENSTVO ZA PREVENCIJU NASILJA I OČUVANJE OBITELJI

Moto: „Kistom, perom, glazbom, sportom i kulturom protiv nasilja“

SOS selo -  edukativno predavanje za mlade

U planu Povjerenstva za 2021/2022. predložena su i edukativna predavanja, namijenjena mladim osobama. Odabrane teme, koje je predložila Radmila Pavličić, LC Popovača, imaju za cilj uputiti mlade, ka zdravijem odnosu prema obitelji, društvu, i zajednici u kojoj žive te olakšati im put ka samostalnosti. To je pilot projekt, namijenjen uglavnom ciljanim i osjetljivim skupinama mladih. Predložene teme predavanja: „Uvod u bonton“ (socijalne kompetencije – komunikacija) i „Financijska pismenost mladih – put ka zdravijem društvu“ sadržajem odgovara mladim osobama bez odgovarajuće roditeljske skrbi smještenih u podružnicama SOS sela, koje su izrazile interes za predloženi projekt.

Tijekom svibnja i lipnja 2022. održana su dva predavanja i radionice u SOS Zajednici mladih, Velika Gorica

Predavanjima i radionicama u oba termina prisustvovalo je 15-ero mladih. Predavanja i radionice bili  su iznimno dobro prihvaćeni i uspostavljena iskrena i zanimljiva interakcija prisutnih sa predavačem. Predstojnica gđa. Gvojić poslala je zahvalu za izvrsnu održanu radionicu prema riječima voditeljice – odgajateljice koja je bila prisutna s mladima, vrlo pozitivne reakcije mladih, uz pohvalu za vidne kompetencije i pozitivnu osobnost predavača. To je posebno razveselilo Radmilu, jer su i teme i nju prihvatili prijateljski, uz mnogo usmjerene interakcije.

U SOS Zajednici mladih Zagreb, predavanja i radionice će se održati tijekom rujna 2022. prema dogovoru sa voditeljem Zajednice. To su mlade punoljetne osobe odrasle prema SOS Programu polusamostalnog življenja (starije od 18 godina).

Radujemo se i čestitamo Radmili jer vrlo pozitivna reakcija mladih putokaz je, da su takova i slična predavanja svrsishodna.

Zagreb, 27.06.2022.

Roža Milčić