Posljednji pozdrav dragom Lions prijatelju

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 23 srpnja, 2021 - 18:52

Posljednji pozdrav dragom Lions prijatelju

Dostojanstveno smo ispratili 20.07.2021. godine Ivicu Vidovića , člana osnivača Lions Kluba Zagreb, na vječni počinak na groblju Mirogoj. Ne samo Lions Klub Zagreb, nego i cijela Hrvatska, izgubila je velikog  čovjeka – Liona. Lionistički pokret u Hrvatskoj i svijetu izgubio je svestranog i inventivnog člana inicijatora velikih humanitarnih aktivnosti. Humanitarne akcije, kao „Jedrima protiv droge“, likovno oblikovanje tih akcija, „Spasimo djecu Hrvatske“, pomognimo Hrvatima,koji su morali napustiti BiH, za koju akciju je Lions Klub Zagreb uključio nabavku stoke i traktora. Koristeći potencijale Hrvatske među organizatorima je utakmice i aktivni igrač u susretu Lions Klubova Splita i Zagreba i humanitarne utakmice Dinamo Hajduk. Važno je naznačiti pokretanje akcije koja je konačno prozvana ŽLICA DOBROTE. Ovom trebalo se pokrenuti upoznavanje Zagrepčana sa gastronomskim značajkama pojedinih dijelova Hrvatske. Posebno je do sada bila uspješna Žlica dobrote sa specijalitetima iz Istre. Ivica je za Lionizam bio nepresušni izvor ideja i realizacija istih. Svojim je nastojanjima i iskustvom, sve što je pokrenuo i obogatio visokim humanitarnim prihodima, koji su bili temelj za pokretanje akcija pomoći najpotrebnijima.

Svoju djelatnost, kao direktor svjetski poznate firme McEricson, obogatio je Hrvatsku, a svoje suradnike na poslu poticao je kreativnim i konstruktivnim idejama i usmjeravao prema uspjehu. Stvaranjem ideja o razvoju novih proizvoda i što efikasnijem prikazu za potrošače. Pored svjetskog ugleda firme koju je vodio, bio je zainteresiran za sport. Svaki tjedan odlazio je do nogometnih terena i igrao da bi zadržao potrebnu kondiciju i vještine, zato i nije čudo da je bio član Dinama iz Zagreba.

Ne smijemo nikako zaboraviti na njegovu suprugu Vesnu, koja ga je uporno pratila u svim njegovim aktivnostima, tako se kao Lionessa uključila u djelovanje ženskih Lions Klubova. Nikad nije moguće sve opisati, što karakterizira ovako velikog Lionsa, direktora poznate svjetske firme i svestranog člana zajednice u kojoj je živio. Nikad nisu realizirani projekti izrade Lions značke Distrcta – 126. U nekoliko fotografija viđen je u akcijama i na kraju u pratnji Lionsa i njegovih suradnika na ispraćaju na vječni počinak = „Navek on živi ki zgine pošteno“

 

Ivici Vidoviću od dugogodišnjeg tajnika Branimira