Otvorena izložba radova 9.LIKOVNOG NATJEČAJA UČENIKA Lions cluba Poreč

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 20 ožujka, 2024 - 15:39

Otvorena izložba radova 9.LIKOVNOG NATJEČAJA UČENIKA Lions cluba Poreč

U prostorima Kluba Galija u Poreču otvorena je izložba  9. LIKOVNOG NATJEČAJA UČENIKA osnovnih i srednjih škola Istre LIONS CLUBA POREČ 2024-te godine.

Pred velikim brojem učenika i njihovih roditelja te članova Lionsa prvo su nastupili Učenici Umjetničke škole Poreč koji su uveličali ovo našu svečanost Zadovoljstvo je bilo slušati Davida Pršurića,5.razred / učitelj - savjetnik Paolo Peruško/,  David nam je izveo skladbu Jevgenija Derbenka : Rock toccata na harmonici i Adriana Dekovića učenik 6.razreda /učiteljica Tamara Ignjatović/ Adrian nam je izveo skladbu A.T. Dorenskog : Karpatski ples također na harmonici.

Naši učenici Umjetničke škole osvajaju značajne nagrade i priznanja na takmičenjima u Hrvatskoj i bilo nam je čast ih prezentirati na otvaranju.

Nakon nastupa mladih umjetnika prisutne je pozdravio predsjednik LC Poreč Slavoljub Katančević, a o natječaju je govorila Snježana Gutbier Vidović predsjednica povjerenstva za Likovni natječaj koja je idejni začetnik ove aktivnosti LC Poreč.

Zatim je  Gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić uzeo riječ i lijepim riječima pohvale govorio o ovoj ali i drugim akcijama Lionsa. Predsjednik Katančević se zahvalio našem gradonačelniku na uvijek velikoj podršci aktivnostima našeg kluba.

Zatim se pristupilo dodjeli nagrada najboljima na natječaju.

Nagrade su osvojili:

1.KATEGORIJA

1. Nagrada : Nensi Brkić , Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula

2. Nagrada ; Marin Štefanac, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrila Pazin

3. Nagrada ; Tena Pavković , OŠ Tar-Vabriga

 

2.KATEGORIJA

1. Nagrada; Zora Voštić , OŠ Dr. Andrija Mohorovičić, Matulji

 2. Nagrada ; Željka Pečarić  , OŠ Finida, Poreč

 3. Nagrada : Lana  Lacmanović, OŠ Finida, Poreč

 

Na kraju Predsjednik LC Poreč se zahvalio svim članovima žirija i Lions kluba Poreč koji pomažu u realizaciji ovog projekta kao i Klubu umirovljenika Galija koji nam ustupanjem prostora je od velike pomoći.

Nakon svega nastavljeno je druženje uz skromnu zakusku.

Čestitamo Nagrađenima ovo godine, a ostalim sudionicima puno uspjeha dogodine.