Održan 1.sastanak Regije zapad uoči kabineta Guvernera D-126 u Vukovaru

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 9 rujna, 2022 - 15:07

Održan 1.sastanak Regije zapad uoči kabineta Guvernera D-126 u Vukovaru

Jučer 08.09.2022 g.u Opatiji u restoranu Bianco&Nero s početkom u 18 sati održan je sastanak Regije zapad.

 Odazvali su se predstavnici svih klubova Regije, osim Portole i Parone (opravdali izostanak).

Sastanku su nazočili i guverner D-126 Alek Konić, tajnik Distrikta Zlatko Janković-Miloš i Željko Gucinski, LCIF koordinator,Predsjednici Zona u Regiji Lidija Starčević,Ivana Jakovec i Marino Rossi.

Sastanak je otvorio predsjednik Regije, Radovan Mihelić i pozdravio sve prisutne i zahvalio se na velikom odazivu. Potom je predao riječ guverneru koji je pozdravio skup i kratko iznio svoje viđenje Lionsa i upoznao sve o predstojećim događanjima, Sastanku Districta u Vukovaru, te Lions Europa Forumu u listopadu. Moto guvernera je: pokušajmo učiniti još malo više! Guverner također smatra da treba doraditi Statut Districta.

Guverner ima u planu posjetiti nekoliko klubova u Regiji s napomenom da bi bilo dobro da to budu sastanci koji nešto obilježavaju (npr. prijem novih članova) ili u okviru neke akcije kluba.

Pod 1.  Plan i program rada klubova i Regije. Zlatko Janković Miloš je dao pregled obaveza klubova i pokazao formular o aktivnostima koji klubovi trebaju ispuniti i poslati u Distrikt s namjerom da se akcije klubova ne preklapaju i da budu poznate ostalim klubovima kako bi ih mogli podržati.

Također je zaključeno da održimo jednu zajedničku akciju svih klubova u Regiji zapad u 4.mj.2022 g. u organizaciji LC Delnice Gorski kotar – Sadnja šuma u Gorskom kotaru. Prijedlog je jednoglasno podržan.

Poseban problem su Leo klubovi kojima treba pomoći i naći nove zainteresirane mlade ljude koje bi uključili u naš dobrotvorni rad.

Pod 2. Ispunjavanje obaveza prema Distriktu: Zlatko Janković-Miloš je upoznao prisutne o obvezama kluba u popunjavanju MMR-a, AR, te ažuriranja direktorija na Lions.hr i MYLCI te značaju upotrebe aplikacije LionsConect koju imamo u distriktu.Također je naglasio važnost na vrijeme platiti članarinu prema Distriktu i LCI.

Pod 3. Predstojeće aktivnosti Distrikta. Pozivaju se Lionsi Regije na predstojeći sastanak Distrikta 17.9. u Vukovaru, u sklopu kojeg će se održati i humanitarna berba u Vinogradu Dobrote u Iloku.

Kao najvažniji Lions događaj uopće, treba podržati Lions Europa Forum u listopadu. Preporuka je da svaki klub pošalje jednog predstavnika s plaćenom kotizacijom, jer je to izvanredni događaj s Lionsima iz cijeloga svijeta. Također se mole klubovi da animiraju moguće volontere koji bi pomogli u organizaciji Foruma. Također bi bilo dobro da se na sastancima klubova jedna točka DR posveti Lions Europa forumu u Zagrebu.

U zaključku sastanka Radovan Mihelić je rezimirao da moramo imati još bolju komunikaciju unutar Regije, pokušati ostvariti zajedničke akcije i osmisliti nove. Treba privući nove  članove i animirati postojeće, a jedan način je da sastanci klubova budu interesantni, npr održavanjem predavanja, zajedničkim izlascima i večerama, izletima.

Također je naglašena potreba da se u svim prigodama kada se okupljaju Lionsi držimo određene forme koja dolikuje Lionsima i vodimo  računa o adekvatnom obilježavanju prostora u kojem se okupljamo vodeći računa i o njegovom nivou.

Ovaj sastanak Regije na početku Lions godine ima za cilj da se predstavnici klubova upoznaju i u osobnim kontaktima planiraju zajedničke akcije i druženja.

Zlatko Janković Miloš je  preporučio da svaki klub odabere jednog administratora koji bi vodio korespondenciju i bio kontakt prema Distriku te administrirao lions.hr i MYLCI.

Sastanak je završio u 19,15 i nastavio se neobaveznim druženjem.

U Opatiji, 9. rujna 2022.

Predsjednik Regije Zapad

Radovan Mihelić