Obraćanje Guvernera D-126 Joze Berečića Leićima i Lionsima na kraju LG 21-22

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 30 lipnja, 2022 - 13:47

Dragi Leići, dragi Lionsi,

još jedna lions godina došla je kraju. Još jedna godina, rekao bih specifična i izazovna zbog pandemije uzrokovane koronavirusom te rata u Ukrajini, ali posebno u smislu ograničenja našeg služenja i druženja. Unatoč tome, nismo tražili izgovore, već smo svi zajedno uspjeli uskladiti aktivnosti s uvjetima i okolnostima.

Tijekom lions godine osnovali smo jedan klub, primili nove članove i zadržali postojeće, imali bratimljenja klubova, održavali edukacije, imali smo puno humanitarnih akcija i pomagali potrebitima. Neću nabrajati sve aktivnosti jer su objavljene na našim web stranicama i društvenim mrežama, a i svi ste vi dali svoj doprinos tako da smatram da ste itekako svjesni svakog atoma energije koji ste uložili u služenje drugima. Ja sam jako svjestan vašeg doprinosa i ponosan na sve što smo napravili.
Dokazali smo da dijeljenjem ne gubimo nego dobivamo, i pokazali smo kako  se množi ljubav onih koji daruju i onih koji primaju.

Pripremaju nas voditi Distrikt, administrativno, logistički, komunikacijski i na sve ostale načine koji su potrebni za dobro funkcioniranje Distrikta. Ipak, svatko od nas ima svoj pristup i daje najbolje što može, u skladu s vremenom i resursima na raspolaganju, tako i ja.

Ponosan sam na moj Kabinet, hvala vam svima od srca što ste dali nemjerljiv doprinos uspješnosti lions godine.

Bilo je prekrasnih akcija u cijelom Distriktu, nekima sam nazočio  i svjedočio s koliko se puno energije, ljubavi i radosti pomagalo onima u potrebi. Nažalost, nisam stigao na sve vaše akcije, i obećavam vam, s radošću ću se odazivati  budućim pozivima.

Darivanjem od srca dajemo dio sebe, svoga vremena, što nas ispunjava iskrenim mirom i radošću.

Jeste li doživjeli da vam neko dijete kaže da poklon koji je zaželjelo, a mi smo mu ga darovali, da je prvi poklon u njegovom životu, a to dijete ima sedam godina.

Hvala vam, dragi lionsi, što ste vraćali osmjehe na lica onih u potrebi.

To su najljepši trenuci lionizma, i svi ste vi dali svoj doprinos u želji da ovaj svijet učinimo boljim i ljepšim.

Davne 1917. godine Melvin Jones osnovao je lionse, budući da su uz druženje željeli i pomagati. Svi mi smo u klub dolazili pomagati i upoznavali se družeći. Zato svima vama želim da nađete vrijeme koje će ispuniti i vaša srca radošću služenja i druženja u vašem klubu.
Zahvaljujem mojem prijatelju  Ljupku što me je uveo u veliku lionističku obitelj, prijatelju Mladenu koji me je vodio, i ako imate bilo kakve pokude ili pohvale na moj rad, obratite se njima.

Obogatio sam svoj život vama, dragi Lionsi.

Dragi Leići, prateći vaš doprinos i pomaganje onima kojima je potrebno, mogu vam samo čestitati i kazati da ste vi budućnost ove organizacije.

Hvala i svima vama koji ste mi bili podrška u mom privatnom životu, bilo porukama, bilo razgovorom, ili lijepim željama i riječima.

Možda će sve ovo dobro što smo učinili u ovoj godini biti zaboravljeno, no činimo dobro i dalje i dajmo sve od sebe, jer lionizam je stil života, živi se svaki dan.
Mojem nasljedniku, Aleku Koniću, želim uspješnu lions godinu.

I sada ću završiti mojim sloganom s kojim sam i krenuo u ovu lions godinu:

BUDITE OPTIMISTIČNI, ŽIVITE SVOJU NADU, NADAHNITE !

Guverner D-126

Jozo Berečić