IN MEMORIAM DRAGOMIR MODRUŠAN član LC Zagreb

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 6 rujna, 2021 - 13:43

IN MEMORIAM

DRAGOMIR MODRUŠAN

(27.7.1950- 10.8.2021)

Nedavno nas je napustio Dragomir Modrušan, bivši član Lions kluba Zagreb. O njegovom značenju za klub govori i podatak da je primljen još 13.2.1991.- na dan kada je Lions klub Zagreb upisan u registar društvenih organizacija, te je time postao jedan od prvih sudionika u začetku lionističkog pokreta Hrvatske.

Britkost njegova jezika i gotovo enciklopedijska svestranost mu je znatno pomagala u njegovoj odvjetničkoj praksi. Kao vrhunski znalac prepoznat je na samom početku karijere, u njegovoj 26. godini života. Tragičan sudar dva aviona nad Vrbovcem lansirao ga je u proces oko tog događaja, jer je kao izvanredan znalac (i) engleskog jezika bio odabran za zastupnika obitelji jedne od žrtava u toj nesreći. Ostavio je takav dojam da je (pod punim imenom i prezimenom) postao lik u engleskom igranom filmu „Colision course“, snimljenom o toj tragediji.

Draška pamtimo po britkom jeziku i argumentiranim obranama svojega mišljenja. Šteta da ga je teška bolest već  1998. godine odvojila od aktivnosti u klubu, u čijim je aktivnostima do tada savjesno i redovito sudjelovao.