Lions klub Varaždin i NCLC Millenium Varaždin podržali Crvene noseve u Varaždinu “Djeca će pamtiti radost koju su im klaunovi donijeli!”

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 27 travnja, 2023 - 19:11

 Lions klub Varaždin i NCLC Millenium Varaždin podržali Crvene noseve u Varaždinu

 “Djeca će pamtiti radost koju su im klaunovi donijeli!”

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori izveli su četiri predstave Karavan Orkestar u varaždinskom Centru Tomislav Špoljar, ispunivši ga igrom, pjesmom i smijehom proteklog tjedna. Posebno prilagođene predstave za djecu s teškoćama, otključale su dječje osmijehe koji će se dugo pamtiti.

Izvedbom Karavan Orkestara, klaunovidoktori pažljivo osluškuju potrebe djece s teškoćama i ostavljaju im prostor za reakciju, u kojem god obliku ona došla. Oni su umjetnici posebno educirani za rad s ranjivim skupinama i prilagođavaju se individualnim potrebama svakog djeteta, kako bi sa svima podijelili osmijeh i osjećaj sreće i zadovoljstva.

U predstavi Karavan Orkestar u Varaždinu, sudjelovalo je 40 učenika Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, koja ima dugu tradiciju odgoja i obrazovanja učenika s većim teškoćama. Zainteresirano sudjelovanje učenika, pokazatelj je da je umjetnost dobrodošla i potrebna u rehabilitacijskim ustanovama, složni su ravnatelj Marin Vučić, prof.def.reh. i učiteljica Marina Radosavljević, mag.rehab.educ. koja je dodala: „Predstava je bila jako zanimljiva, a moram reći da je, po meni, bila jedna od najbolje prilagođenih predstava našim učenicima. Svi su rado sudjelovali u predstavi, puno su se smijali, plesali su i pjevali. Posebno umirujući dio za njih bio je ples s plavom prozirnom tkaninom uz nježne zvukove triangla u pozadini. Svi su se u učionice vratili jako zadovoljni, a idući dan učenici su tražili klaunove i pitali kad će opet doći. Hvala vam od srca!“, zahvalila je Radosavljević.

Izvedbe Karavan Orkestra podržali su Lions klub Varaždin i New Century Lions klub Millenium Varaždin, čiji su predstavnici imali priliku prisustvovati čaroliji koja se događala između klaunova i djece.

Janja Možanić iz Lions kluba Varaždin rekla je o radu i misiji CRVENIH NOSOVA:„ Postali smo dio prekrasne priče u kojoj CRVENI NOSOVI donose smijeh tamo gdje je tuga. Nadu tamo gdje je strah i tjeskoba. Dirljivo je gledati osmijehe na dječjim licima i licima njihovih roditelja, nakon što vi dirnete njihova srca i pokažete im da se razlozi za radost i smijeh mogu naći u svakoj situaciji.“ Nakon predstave ispričala je: „Djeca s teškoćama koja su sudjelovala u predstavi, sigurno će dugo pamtiti radost i sreću koju su vaši klaunovi prenijeli na njih.“ Svoj dojam podijelio je i Marko Benčić iz NCLC Millenium Varaždin: „Kad vidite pozitivne povratne reakcije svakog djeteta i izmamljeni osmjeh na licu, dodir rukom ili zagrljaj – to su vrlo emotivni trenuci na koje nitko u prostoriji ne ostaje imun i nedotaknut duboko u nutrini. Tada znate da ste prisustvovali nečemu posebnom i dragocjenom.“, zaključio je Benčić.

Foto: Janja Možanić, Marko Benčić i ravnatelj Marin Vučić s klaundoktoricama, travanj 2023.

Foto: Karavan Orkestar u Centru Tomislav Špoljar, travanj 2023.