Lions klub Poreč – Uspješno organizirao akciju mjerenja šećera u krvi

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 21 studenog, 2021 - 18:53

Lions klub Poreč – Uspješno organizirao akciju mjerenja šećera u krvi

U subotu, 20. studenog Lions klub Poreč je ispred porečke tržnice organizirao mjerenje šećera u krvi za svoje sugrađane.

Mjerenje se organiziralo u povodu Svjetskog dana dijabetesa koji se obilježava svake godine u studenom a i povodom blagdana sv. Maura zaštitnika grada Poreča  i Porečke biskupije.

Akciji lionsa se odazvalo oko 300 građana od kojih je 60 imalo povišen šećer u krvi, a koji su upućeni da se jave svom liječniku.

Građani su se pohvalno izrazili o ovoj akciji Lionsa jer kako su mnogi rekli, od kada traje pandemija covida nisu često posjećivali liječnika i radili laboratorijske pretrage.

Punkt za mjerenje šećera u krvi posjetio je i porečki Gradonačelnik Loris Peršurić i time podržao aktivnost LC Poreč kao i mnogo puta do sada.

Građani su također svojim donacijama podržali Lionse u njihovoj želji da pomognu aktivnosti Udruženja slijepih Istarske županije – podružnica Poreč pri čemu je prikupljeno 2200 kn.

Mjerenje šećera u krvi se provodilo pod stručnim nadzorom članice LC Poreč dr. Loredane Fable – Grgurić i njezinih suradnika.

Materijal potreban za ovu akciju donirale su Ljekarne Vita Poreč, Ljekarna Salus Poreč, Centralna Ljekarna – Dom zdravlja Poreč, Bauerfeind d.o.o. Pula.

Na tome im svima najljepše zahvaljujemo, kao i Gradu Poreču i poduzeću Usluga d.o.o. Poreč na pomoći realizaciji akcije.

Bila je to još jedna u nizu uspješnih akcija porečkih Lionsa.

Lions klub Poreč