Lions klub „Luca“ svečano i humanitarno proslavio svoju dvadesetu obljetnicu osnutka

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 13 lipnja, 2022 - 18:56

Naših prvih dvadeset godina

Lions klub „Luca“ svečano i humanitarno proslavio svoju dvadesetu obljetnicu osnutka

Sutra, 14. lipnja 2022. godine Lions klub Luca puni dvadeset godina postojanja. Ta okrugla obljetnica svečano je obilježena u petak, u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku. Događanje su uveličali dožupanica Šibensko-kninske županije, Iris Ukić-Kotarac, Guverner Distrikta 126 – Hrvatska Jozo Berečić, 1. viceguverner Alek Konić, 2. viceguverner Robert Vulić, kuma Kluba Antonia Uglešić, bivša guvernerka Vinka Mitrović, članovi Lions kluba Šibenik, klubova iz Splita, Trogira i Solina te prijatelji. Uz predsjednicu Kluba Martinu Markov, okupljenima se obratila i Rada Zlatoper, jedna od osnivačica i prva predsjednica Lions kluba Luca. Tijekom svečane sjednice u Lions klub Luca službeno su primljene i nove članice, Ljerka Karadža i Ana Šimić.

Dodatnu svečanu notu događanju dala je izvedba mladog perspektivnog violončelista Viktora Hodaka, kojemu su Luce, u suradnji s Rotary klubom Šibenik, kupile violončelo za potrebe daljnjeg školovanja.

Tijekom svečanosti održane su humanitarna modna revija i lutrija. Pistom su prošetale Luce noseći haljine s potpisom Sani Design by Đina Grbin. Jedna od haljina bila je nagrada humanitarne lutrija dok su ostale nagrade bile slika članice Luca Olivere Vapske, slika Lane Martinović Čala, tri knjige objavljene u izdanju Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik i torta koju je izradila desetogodišnja Tonija Zlatoper. Prihod od lutrije bit će uplaćen za potrebe liječenja malene Šibenčanke Petre Kursan.

Neke od humanitarnih akcija kluba u dvadeset godina djelovanja

 • kupljen je aparat za korekciju govora djeci u Dječjem vrtiću Jutro; 
 • Udruzi za oboljele od multiple skleroze kupljen je elektrostimulator;
 • Uređeno dječje igralište na Šubićevcu;
 • opremljene prostorije za poludnevni boravak djece s poremećajima u ponašanju koji djeluje u sklopu Centru za socijalnu skrb;
 • Gradskoj knjižnici "Juraj Šizgorić" doniran software za zvučnu karticu za računalo za slijepe;
 • Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku poklonjena rampa za invalide;
 • u suradnji s Lions klubom Šibenik Osnovnoj školi Jurja Šižgorića kupljen digitalni logopedski set "Berlinger"
 • za dječje igralište na Meterizama kupljena ljuljačka za djecu u invalidskim kolicima;
 • u suradnji s Lions klubom Šibenik dječjem odjelu šibenske bolnice darovan medicinski uređaj za ranu dijagnostiku kod djece Compat- 5;
 • rodilištu šibenske bolnice donirale su EKG aparat
 • kontinuirana pomoć socijalno ugroženim obiteljima, stradalnicima u potresu u Petrinji i izbjeglicama iz Ukrajine kao i raznim drugim institucijama i  pojedincima.

 

Ovom prilikom šibenske Luce zahvaljuju svima koji su uveličali njihovo slavlje, kao i svima onima koji su svojim mislima i srcima bili uz njih iako su bili kilometrima daleko, svima koji su svojim osobnim i materijalnim doprinosom potpomogli humanitarni karakter.

Posebna zahvala ide Javnoj ustanovi „Tvrđava kulture“ na ustupljenom prostoru, Slastičarnici Calimero na donaciji svečane torte, Nikoli Urukalo, članu Lions kluba Šibenik na vođenju događanja, Rotary klubu Šibenik i brojnim Lions klubovima na uplaćenim donacijama.

Šibenske Luce poručuju da će i dalje nastaviti pomagati i služiti potrebitima i zajednici jer vjeruju da ,,Ne možeš stići daleko, dok ne počneš činiti nešto za druge“ (Melvin Jonesa, osnivač Lions-a).

Više informacija o Lions Hrvatska možete pronaći na www.lions.hr.

 

Autor priloženih fotografija: Zlatko Ibrahimović