LIONS CLUB OSIJEK U 30. GODIŠNJICI KLUBA NASTAVLJENA TRADICIJA NAGRAĐIVANJA STUDENATA

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 29 ožujka, 2022 - 12:06

LIONS CLUB OSIJEK

U 30. GODIŠNJICI KLUBA NASTAVLJENA TRADICIJA NAGRAĐIVANJA STUDENATA

I ove je akademske godine (istina, s malim zakašnjenjem zbog situacije s Covidom), Lion club Osijek organizirao svoju stožernu akciju – tradicionalno nagrađivanje najboljih studenata Sveučilišta „Josipa Jurja Strossmayera“. U auli Rektorata nagrađeno je 17 studenata sa svih sastavnica osječkoga Sveučilišta. Ovogodišnja akcija ujedno je i prva u nizu različitog programa u povodu obilježavanja tridesete godišnjice nadasve uspješnog djelovanja Lions cluba Osijek, koji je svoju osnivačku skupštinu održao 29. travnja 1992. godine, i to upravo u jeku teških agresorskih granatiranja grada na Dravi.

U ta protekla tri desetljeća Klub je organizirao bezbroj humanitarnih aktivnosti, o kojima će više riječi biti u prigodnom članku prilikom službenog obilježavanja ove iznimno značajne obljetnice.

Vratimo se stoga današnjoj temi – nagrađivanju studenata, što ga zajednički organiziraju prijateljski Lions klubovi Osijek i Đakovo. Svečanost je u ime Lions cluba Osijek vodio član Predsjedništva Kluba Rudika Gmajnić, uz asistenciju rizničara Marina Pajića, dok su nagrade studentima uručivali članovi Kluba. Akcija je to koja se provodi po 27. put, a koja svake godine nailazi na iznimne simpatije kako cijele akademske zajednice, tako i dobrog dijela gospodarstva, znanosti i kulture ne samo na području Osijeka i Slavonije, nego i dobrog dijela naše domovine.

Zbog još uvijek propisanih epidemioloških mjera u vezi s epidemijom korone, ovogodišnja svečanost održana je u skromnijem formatu od uobičajenih sličnih prigoda, tako da su samoj dodjeli bili nazočni uglavnom članovi osječkih Lions klubova i, razumljivo, nagrađeni studenti. Evo, na kraju i ovogodišnjih laureata:

Marija Kuzmić (Akademija za umjetnost i kulturu), Ana Šarčević (Ekonomski fakultet), Petra Prlić (Fakultet agrobiotehničkih znanosti), Filip Znaor (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija), Ema Zeman (Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo), Ivona Dujček (Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti), Anamarija Pezer (Filozofski fakultet), Dominik Katalinić (Građevinski i arhitektonski fakultet), Sara Aščić (Kineziološki fakultet), Matea Petrinović (Medicinski fakultet), Tena Konjević (Pravni fakultet), Dominik Stanković (Prehrambeno-tehnološki fakultet), Laura Lončar (Odjel za biologiju), Magdalena Mikulec (Odjel za fiziku), Ivana Novak (Odjel za kemiju), Tomislav Prusina (Odjel za matematiku) i Matea Miličić (Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu) – š.