LIONS CLUB OSIJEK DRUŽENJE SA ŠTIĆENICIMA „KLASJA“

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 25 svibnja, 2023 - 18:55

LIONS CLUB OSIJJEK

DRUŽENJE SA ŠTIĆENICIMA „KLASJA“

Lions club Osijek iz godine u godinu sve je bogatiji humanitarnim aktivnostima. Ionako prepoznat po svojim dobrotvornim akcijama, od koji su neke i distriktualnog karaktera, članovi ovoga 30+ godina staroga kluba (neki bi rekli – mladoga! -sic.), otvorili su ovih dana još jedan više nego zanimljiv susret i druženje. Ovoga puta, dobrano podmlađeni osječki lavovi organizirali su druženje sa štićenicima Doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi „Klasje“.

No, prije nego što kažem nešto više o ovom susretu, red je da spomenem i još neke druge aktivnosti ovog jednog od najaktivnijih klubova u hrvatskome Lions Distriktu. Uz već poznate stožerne aktivnosti – svakogodišnje nagrađivanje najboljih studenata Sveučilišta „Josipa Jurja Strossmayera“, te humanitarnu prodaju krafni / pokladnica početkom Korizme svake godine, čiji je prihod namijenjen Zajednici Cenacolo koja brine o ovisnicima, članovi LC Osijek imaju i niz sporadičnih i već pomalo tradicionalnih aktivnosti u suradnji sa većim brojem specijaliziranih udruga. Evo samo nekih – pokroviteljstvo nad sportskim natjecanjima Udruge slijepih i slabovidnih osoba Osječko-baranjske županije; zatim također već tradicionalno darivanje djece u SOS dječjem selu u Ladimirevcima; stalna suradnja s drugim klubovima, posebice u Regiji i 'Istok' i razumljivo klubovima iz Osijeka, čiji je Lions club Osijek u velikom broju bio i njihov osnivač…

Pa vratimo se na susret s djecom iz „Klasja“. Zahvaljujući svim našim članovima, no posebno nekolicini mladih i nedavno primljenih članova, akcije Kluba su još više živnule i postale i pomalo originalnije. Tako je i organiziran susret s djecom i njihovim odgajateljima u predivnom ambijentu našega mladog člana Dinka Bukvića-Buljubašiča, zvanom Party house Ranch, smještenom na samom rubu grada Osijeka u okružju zelenila, predivnog svježeg zraka, ali i nezaobilaznih osječkih komaraca… Sam Ranch bogat je različitim mogućnostima za sportske i društvene igre, ali i spravama, malim bazenom, mehaničkim bikom……

U dogovoru s njihovim odgajateljima i animatorima organizirali smo za djecu bogat i raznovrstan program cjelodnevnog druženja, pa su se štićenici „Klasja“ tako natjecali u povlačenju užeta (na podlozi od umjetne trave!), u trčanju u jutenim vrećama, alki na tačkama i sličnim sportovima kopiranim s Olimpijade starih sportova. Djeca su mogla jahati na mehaničkom biku, misleći da su na nekom američkom rodeu, vrhunac zabave bio je paintball u posebnim zaštitnim odijelima. O sigurnosti djece brinuli su naši članovi i animatori, pa je sve prošlo u doista nadasve ugodnoj atmosferi.

Naravno, djeca su članovima Kluba pomagala i u pripremi delicija sa roštilja, koji je posebno prijao poslije „napornih“ zanimacija. Ovaj prekrasni sunčani dan, kažu nam odgojitelji iz „Klasja“ ostat će im u dugom sjećanju, ali i u očekivanju novog sličnog druženja u svibnju iduće godine… - š.