LC Zadar - Zadarski „Ljepši Uskrs svima“

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 16 travnja, 2022 - 08:24

                             LC Zadar -  Zadarski „Ljepši Uskrs svima

I ove su godine neke od najugroženijih zadarskih obitelji uoči Uskrsa dobile pakete koji će im pomoći da veliki blagdan provedu ljepše i mirnije.

Lions klub Zadar je u srijedu takve pakete predao u ruke 17 obitelji koje uistinu žive u siromaštvu i svaka pomoć im je dobro došla. Prema podacima Gradskog odjela za socijalnu skrb riječ je o obiteljima koje osim socijalne pomoći nemaju nikakvih drugih primanja. Mahom su to obitelji s bolesnim članovima ili s više djece.

Uz vlastita i sredstva prijatelja Lionsa, paketi su pripremljeni zahvaljujući i donacijama koje su osigurale tvrtke Cromaris, Bakmaz, Velpro, Mardešić d.o.o. iz Sali, Maraska i Kroštula. U njima je bilo brašna i šećera, ulja, pogača i šunkica, čokoladnih uskrsnih jaja i zečića, voćnih sirupa, konzervirane i svježe ribe te raznih higijenskih i kućnih potrepština.

Zadarski Lionsi su tako, još jednom pokazali humanitarnu stranu svog djelovanja u kojemu je skrb za najugroženije u društvu na prvom mjestu. Pri predaji paketa jednako su sretni bili članovi Lions kluba Zadar i predstavnici obitelji koji su pakete preuzimali. I jedni i drugi predstojeći će blagdan provesti zadovoljniji.  Takvu akciju inače, pod nazivom „Za ljepši Uskrs svima“, Lions klub Zadar provodi već više od 15 godina.