LC Poreč poklonio svom gradu humanitarni koncert Opera Gala

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 28 travnja, 2024 - 10:43

Jučer u subotu 27.04.2024 g. u Kazalištu Pučkog otvorenog učilišta Poreča povodom proslave Dana grada Poreča, a u organizaciji Lions klub Poreč održan je  humanitarni koncert „OPERA GALA“.

Lions klub Poreč je ovaj koncert poklonio svome gradu i svojim sugrađanima u povodu Dana grada Poreča 30.travnja.

Na početku koncerta prisutnima su se obratili Predsjednik kluba Slavoljub Katančević, Guverner Distrikta 126 Hrvatska Milorad Stanić, Nataša Basanić Čus  - predsjednica Društva Invalida Poreč i gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Loris Peršurić

Na koncertu su posjetitelji imali priliku uživati u predivnim glasovima Nela Šarić, solistica opere HNK u Splitu iz Šibenika i članica LC Zadar , Patricie Žudetić iz Višnjana, studentice završne godine klasičnog solo pjevanja na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu (klasi prof. M. Grđan) i Vladimira Garića iz Splita ,solist u HNK Split, u pratnji pijanistice Gordane Pavić iz Šibenika, profesorice pri Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku.

Bila je to večer za uživanje i radost življenja u kojoj su uživali mnogi Porečani i posjetitelji iz drugih mjesta.

Koncert je imao i  humanitarnu  namjenu jer su posjetitelji svojim donacijama osigurali sredstva za nabavku prijeko potrebnih mobilnih kreveta za posudionicu palijativne skrbi Društva invalida Poreč za potrebite građane. Prikupljanjem sredstva kupit će se prenosivi, sklopivi, bolnički kreveti za korištenjem u kućnim uvjetima, čiji su potencijalni korisnici svi žitelji Grada Poreča i okolnih općina.

U akciju prikupljanja sredstva se možete uključiti i dalje stoga Vas pozivamo da ukoliko to želite uplatite sredstva na broj računa Lions kluba Poreč za donacije : IBAN HR6323800061510001910 (za palijativnu skrb).

Lions klub Poreč zahvaljuje svima koji su doprinijeli organizaciji ovog koncerta prije svega izvođačima, Gradu Poreču i Pučkom otvorenom učilištu, studiju Lorem Ipsum iz Kaštelira kao i medijima koji su nam puno pomogli da ovaj događaj bude uspješan.

Zahvaljujemo svim donatorima koji su sredstva uplatili do sada ili će to tek učiniti.