LC Luce Šibenik - Naša COVID godina

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 8 lipnja, 2021 - 23:30

Luce Šibenik - Naša COVID godina

Prošlogodišnja lajons godina bila je zaista neobična i možda nikad zabilježena u povijesti ove humanitarne organizacije.

Nismo se mogli sastajati. Covid 19 onemogućio nam je naše sastanke i druženja te naše tradicionalne projekte koje smo već godinama uspješno prakticirali. Nismo mogle prodavati kolače ni za Božić ni za Uskrs.Nismo mogle organizirati Ples pod maskama koji nam je 2019. godine tako dobro krenuo.Nismo mogle surađivati ni sa članovima LC Šibenik koji je imao iste probleme kao i lajonsi cijelog svijeta.

Ipak, ovu prošlu godinu pod vodstvom naše predsjednice Marice, možemo ocijeniti vrlo pozitivno.Sastajali smo se on line putem Zoom aplikacije, ili kad je bilo lijepo vrijeme na otvorenim prostorima. Dogovarale smo se putem naše grupe na Viberu naših mobilnih uređaja. Nismo se viđale ali smo puno toga napravile.

Naša članica Martina Markov poklonila je zbirku slikovnica „Galeb Marko“ dječjem odjelu Gradske knjižnice na Hvaru.Radi se o ekološkim temama hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode, prilagođenih dječjoj dobi.

Sudjelovale smo u akciji čišćenja podmorja u šibenskom gradskom predjelu Dolac.

Na sajmu rabljene odjeće i obuće u Azimutu sudjelovale smo u prodaji. Nismo ni u pandemijskim uvjetima zaboravili naše potrebite građane pa smo kroz naš tradicionalni projekt „Košarica dobrote“ darivali naše sugrađane uoči Božićnih blagdana.

Uplatile smo 4000 kn na račun našeg Distrikta za pomoć stradalima u potresu u Petrinji i Glini.Već tri mjeseca šaljemo novčanu pomoć obitelji Vere Marjan i Fabijana Krtića u Petrinji po 500 kn svakoj. Ovaj vid financijske pomoći nastavit ćemo i dalje. Cilj nam je da pratimo život ovih obitelji, pomažemo koliko možemo i jednog dana da ih osobno upoznamo.

Novčanim bonom od 500 kn i dječjom odjećom pomogli smo našoj sugrađanki Aniti Jurković i njezinoj djevojčici koja je zbog bolesti spriječena biti zaposlena.

Podržale smo LC Šibenik u njihovom projektu zaštite stoljetnih hrastova u Unešicu.

U ovoj lajons godini primljena je jedna nova članica Olivera Vapska, a imamo još jednu potencijalnu novu članicu, Anu Šimić.

U protekloj Covid godini možemo biti zadovoljne našim postignućima i čestitati našoj predsjednici Marici i tajnici Tatjani na predanom radu i u ovim neobičnim okolnostima.

 

 

Rada Zlatoper