ZAVRŠENA XVI KONVENCIJA I PROSLAVA 20 GODINA U DUBROVNIKU

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 3 lipnja, 2010 - 15:14

Prošli vikend delegati svih naših klubova, prijašnji guverneri, članovi kabineta i međunarodni gosti nazočili su svečanoj XVI Konvenciji i proslavi 20 godina lajonizma u Dubrovniku. Slavili smo zajedno našu Konvenciju kao i proslavu 20 godina LC Sveti Vlaho i svih hrvatskih lionsa. U prekrasnom Dubrovniku okupilo se preko 100 delegata naših klubova, ali i preko 200 svih ostalih lionsa koji su sudjelovali na svim događanjima koja su nam vrijedni dubrovčani priredili. Osim klupskih delegata imali smo i značajne međunarodne goste. Izaslanik IP Eberharda Wirfsta bio je PCC i GMT Leader Klaus Tang, nazočio je i EE Area Leader Hans-Peter Fischer koji je pratio lajonistički rad u Hrvatskoj ove godine. Službeni predstavnik njemačkog MD 111 bio je DG Kurt Jurgensen. Došli su nam dragi prijatelji iz Irske – DG James O'Sullivan, guverner Mađarske Zoltan Farkaš  i guverner prijateljske Makedonije  Angel Georgijevski. Bili su prisutni skoro svi prijašnji guverneri: predsjednik Vijeća guvernera Radoslav Galić, Ivica Jakić, Mirko Barišić, Šime Nevidal, Franjo Sinković, Lahorka Vlahek-Domac, Matko Vetma i naši viceguverneri Nikola Plavec i Jusuf Šehanović.

Od petka navečer kada smo na Babinom kuku imali poslijednje ovogodišnje Vijeće guvernera i zajedničku večeru sa svim delegatima konvencije, pa preko subotnjeg seminara za dužnosnike klubova, posjete 4. Konvenciji LEO distrikta, uručenja donacije Udruzi slijepih dubrovačko-neretvanske županije, pijema kod gradonačelnika Dubrovnika Andre Vlahušića, svečanosti 20 godina lajonizma i Konvencije u prekrasnom prostoru kazališta Marina Držića, vožnje i svečanosti bratimljenja na galijunu Tirena pa sve do Charter nighta LC Libertas i svečane večere u subotu navečer – sve je bilo iznimno dobro organizirano. Sve što mogu reći je jedno veliko HVALA Dubrovniku i svim dubrovačkim lionsima koji su uložili puno truda da sve bude izvanredno.

Tijekom Konvencije predočeno je sve što se ove godine značajno u Kabinetu guvernera dogodilo, promovirano je pet novih klubova, upućena je zahvala LEO distriktu koji je imao rast članstva preko 110%, prikazane su uplate u LCIF i stanje aplikacija, prezentiran je rad povjerenstava i još puno puno toga....Na kraju konvencije uručene su donacije od po 25.000,00 kn udrugama za prevenciju ovisnosti u sve naše četiri regije, a prema odluci kabineta sa Cresa. Ukupna vrijednost donacija iznosi dakle 100.000,00 kn i predstavlja ovogodišnji čisti prihod od regate „Jedrima protiv droge“.

Paralelno s nacionalnom lions konvencijom naši leići su proslavljali uspješnu LEO godinu na svojoj 4. LEO Konvenciji u „Saloči od zrcala“, osnutak 5 novih LEO klubova i porast članstva LEO distrikta od čak 110 %. Sve čestitke LEO distriktu, članovima kabineta i predsjedniku Davoru Dujmiću.

Nakon završene Konvencije na brodu Tirena upriličena je ceremonija bratimljenja LC Peč iz Mađarske i LC Sv. Vlaho iz Dubrovnika, kao i bratimljenja LC Ohrid iz Makedonije i naših dubrovčana. Delegacija LC Ohrid došla je u velikom broju i prisustvovala svim događanjima u Dubrovniku. Nakon međunarodnog klupskog bratimljenja bratimili su se dubrovčani i sa LC Zadar, a nakon klupskih bratimljenja potpisane su povelje između hrvatskog i mađarskog te hrvatskog i makedonskog distrikta.

Dragi lionsi, svi koji su bili prisutni u Dubrovniku mogu posvjedoćiti kako nam je lijepo bilo. Promovirali smo i naš jubilarni Magazin i vaši delegati su ga dobili u Dubrovniku, a ubrzo ćete ga i svi vi dobiti u vaše klubove zahvaljujući vašim predsjednicima zona.

Hvala još jednom svima i za Dubrovnik ali i za prekrasnu lions godinu

Vaš DG Darko

....a za one koji nisu bili malo slićica....

...kazalište Marina Držića...

...ginko za dubrovčane...

...4. LEO konvencija...

...galijun Tirena...

....bratimljenja na Tireni...

...leići na brodu...

...stube Svetog Vlahe...

....charter LC Libertas....

... i još malo slika...