Završen Lions kamp mladih Croatia 2023 - rastanak u suzama

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 31 srpnja, 2023 - 14:58

Završen Lions kamp mladih Croatia 2023 - rastanak u suzama

Jučer u nedjelju 30.07.2023 g. završnom svečanošću koju su nam priredili mladi kamperi zatvorili smo Lions kamp mladih Croatia 2023 za ovu godinu.

 U Lions razmjenu u host obitelji u Varaždinu,Zagrebu,Slavonskom Brodu ,Rijeku, Samobor, Pulu, Poreč došli su nam mladi iz sljedećih zemalja: Mađarske,Finske,Njemačke,Izraela,Norveške,Nizozemske,Turske,Austrije,Poljske,Belgije,Italije Danske,Švicarske,USA,Francuske.

Nakon boravka u host obiteljima kojima se još jednom zahvaljujemo na prijemu ovih mladih ljudi u svoje domove mladi su nam došli u kamp u Poreču koji je organiziran za njih u app naselju Lanterna kod Poreča od 22.do 30.07.2023. Život u app Eva i prehrana u restoranu app naselja im je bilo jedno novo iskustvo ali svi su reagirali pozitivno i nisu imali primjedbi.

U toku kampa mladi kamperi su imali niz korisnih i zabavnih aktivnosti od raznih radionica,upoznavanja Poreča i Istre , jedan dan na atrakcijama u Aquaparku Istralandija,izlet brodom sv.Mauro u Rovinj i Vrsar, te humanitarna akcija u Domu za starije osobe u Poreču gdje su očistili okoliš doma i prikazali svoja umijeća u plesu i raznim igrama štićenicima Doma za starije koji su se oduševili sa mladima.

Sudionike Lions kampa mladih i njihove mentore primio je i porečki Gradonačelnik Loris Štifanić.

Na svečanosti koja je priređena sinoć u povodu zatvaranja kampa bio je prisutan i Guverner D-126 Milorad Stanić te članovi LC Novigrad,Poreč i Quarneroli.

Na svečanosti su nam mladi kamperi demonstrirali svoje vještine u pjevanju i plesu , a svim sudionicima su uručene prigodne diplome.

Boris Jugovac i Slavoljub Katančević su im poklonili i zbirku naših kovanica eura u prigodnom omotu koji je izdao filatelistički savez što će sjećati na boravak u Hrvatskoj.

Na kraju su nam kamperi iznijeli svoje dojmove o razmjeni i kampu gdje su u superlativima govorili o tome što su doživjeli u Hrvatskoj uz jedno veliko HVALA i host mamama i organizatorima kampa.

Rastanak je bio jutros na aerodromu u Zagrebu u suzama ali ostaje im jedno prelijepo životno iskustvo koje neće brzo zaboraviti.

Slike su u prilogu a vide klipovi će biti na FB lionsa objavljeni.