Zadrani i Celjani u zajedničkoj akciji za mlade i nadarene

Slika korisnika Sanjin Stošić
Sanjin Stošić 26 rujna, 2022 - 21:05

Od petka, 23. do nedjelje, 25. rujna zadarskim su Lionsima u gostima bili prijatelji iz Celja, članovi ženskog kluba „Mozaik“ i muškog kluba „Celje“. Tri su kluba bratimljena već 18 godina i redovito se posjećuju. Omele su ih samo dvije godine korone pa je veselje ponovnog susreta bilo tim veće. U grupi od 19 slovenskih Lionsa bila je njihova past guvernerica Lorena Hus koja je mijenjala i odsutnu predsjednicu kluba „Mozaik“, predsjednik Kluba „Celje“ Gorazd Selič i tajnik slovenskog distrikta Tomaž Podlesnik.

Domaćini su im pripremili zanimljiv i zgusnuti program boravka u  Zadru kojim je obuhvaćen i kraći obilazak grada. U subotu su zajedno zaplovili kroz Zadarski kanal pa kroz Mali Ždrelac stigli u Veli Iž, razgledali to pitoreskno otočno mjesto u kojem su se oni hrabriji i okupali te ručali na brodu „Trn“ kojim su sigurno plovili ne mareći ( s izuzetkom nekih Zadrana ) za malo jače jugo koje ih je pratilo.

Kao i uvijek kad su u pitanju Lionsi, i ovoga je puta sve bilo u znaku pomaganja, konkretno prikupljanja sredstava za akciju koju su zadarski Lionsi nedavno pokrenuli pod nazivom „Za mlade i nadarene“. Za sada je riječ o jednom mladom glazbeniku kojemu, koliko to mogućnosti budu dopuštale, žele osigurati skrb i potporu u daljnjem školovanju i usavršavanju, a bude li prilike, takvu akciju proširiti i na još nekog među mladim zadarskim talentima. Zahvaljujući donacijama i slovenskih i zadarskih Lionsa te tvrtke Cromaris koja je već puno puta  pokazala senzibilnost za akcije zadarskog kluba, prikupljena su sredstva koja će mladom glazbeniku pomoći pri nekom od načina daljnjeg usavršavanja.

Slovenski su Lionsi napustili Zadar s lijepim dojmovima, a zadarski, premda je riječ o relativno malom klubu, mogu biti zadovoljni uspjehom  još jedne u nizu akcija koje tijekom godina provode.  Na rastanku članova zbratimljenih klubova pao je dogovor o uzvratnom posjetu Zadrana Celju, o novom druženju i pomaganju.