Zadarski i Celjski Lionsi udružili snage u plemenitom cilju

Slika korisnika Sanjin Stošić
Sanjin Stošić 4 lipnja, 2024 - 09:36

Zadrani kuhali sa Celjanima

Članovi Lions kluba Zadar proteklog su vikenda boravili u Celju na poziv bratskih klubova, ženskog Mozaik i muškog Celje. Uz druženje koje organiziraju svake dvije godine, u fokusu im je bila humanitarna akcija, ovog puta za stipendiranje mladih iz socijalno ugroženih obitelji. 
Na celjskoj tržnici,  na "dobrodelnoj stolnici" po kojoj su članice Mozaika poznate, u subotu su se svim prolaznicima ali i brojnim namjernicima nudila različita jela, od fritula do salata i namaza od tune i inćuna te neka od jela što ih je zapisala i pripravljala poznata celjska svjetska putnica Alma Karlin. Sva su jela brzo planula i prikupljena je lijepa donacija za mlade siromašne studente. Ostatak boravka protekao je u druženju koje je predvodila predsjednica Mozaika, Violeta Podleski i predsjednik zadarskog kluba Tomislav Peričić te agilna slovenska pastguvernerica Lorena Hus. Zadrani su  tako, imali priliku posjetiti centar Nordung i Žičku kartuziju i tamo, bar na kratko, poslušati rock koncert.
Bio je to vikend u duhu prijateljstva i humanosti, druženja i razmjene ideja o humanitarnom djelovanju, pun pozitivne energije.