Za ljepši Uskrs svima-Lions klub Zadar

Slika korisnika Sanjin Stošić
Sanjin Stošić 5 travnja, 2023 - 20:19

Nastavljajući svoju dugogodišnju akciju „Za ljepši Uskrs svima“ zadarski su Lionsi, u utorak04. ožujka  poklon paketima obradovali 17 zadarskih obitelji koje žive u siromaštvu i svaka im je pomoć dobro došla.Uoči Uskrsa te su obitelji dobile bogate  pakete koji će imomogućiti da veliki blagdan provedu ljepše i mirnije.

Prema podacima Gradskog odjela za socijalnu skrb riječ je o nekima od najugroženijih zadarskih obitelji koje osim socijalne pomoći nemaju gotovo nikakvih drugih primanja. Mahom je riječ o samohranim majkama s bolesnom djecom ili o domaćinstvima u kojima su stariji i nemoćni članovi. 

Uz sredstva koja su izdvojili članovi Lions kluba Zadar, paketi su pripremljeni zahvaljujući i donacijama koje su osigurale tvrtkeCromaris, Bakmaz, Maraska, Konzum plus, Maraš, Tvornica kruha i saljski Mardešić. U njima je bilo brašna i šećera, ulja, pogača i šunkica, voćnih sirupa, konzervirane i svježe ribe te raznih higijenskih i kućnih potrepština.

„Jako je lijepo kad te se netko sjeti i daruje ti makar vrećicu bombona, ali ti ju daruje od srca. U pitanju je ljudskost i ovakva gesta pokazuje da je ljudima stalo, da ne okreću glavu od mene i meni sličnih“ rekla je Lionsima primajući paket, Marina Kalac, udovica sa četvero djece od kojih je dvoje teško bolesno. Ona ali i predstavnici još nekoliko obitelji već dobro poznaju zadarske Lionse jer po svoje uskršnje pakete dolaze godinama. Materijalna situacija im se, na žalost, ne mijenja.

Pri predaji donacija jednako su sretne bile obitelji koje su ih dobile i Lionsi koji su ih im predali. I jedni i drugi će predstojeći blagdan provesti zadovoljniji i bogatiji za još jedno plemenito iskustvo.

Članovi Lions kluba Zadar su tom akcijom, kao i nebrojeno puta u svom gotovo 25 godišnjem postojanju, pokazali najljepšu stranu svog humanitarnog rada, pokazujući da nesebično skrbe za najugroženije u društvu, prvenstveno u svom bliskom okružju. „Za ljepši Uskrs svima“ je, inače, akcija koju provode već 18 godina i nisu je prekidali ni u vrijeme pandemijecovida.