„Voćnjak dobrote“ u Đakovu.

Slika korisnika Vedran Grgas
Vedran Grgas 22 rujna, 2021 - 09:00

Lions klub Đakovo i ove godine nastavlja uspješnu suradnju sa udrugom „Ne-ovisnost“, pa smo tako osigurali zalihu jabuka za korisnike terapijske zajednice. Dana 21.09.2021. godine organizirana je berba jabuka kojoj su prisustvovali članovi LC Đakovo i štićenici terapijske zajednice „Ne-ovisnost“ iz Vrbice. Ovim putem želimo se zahvaliti donatoru Stipi Milardoviću vlasniku firme Junko d.o.o. iz Slavonskog Broda koji nam je omogućio provođenje ove akcije u svom voćnjaku u Piškorevcima.

 Udruga za borbu protiv ovisnosti “NE – OVISNOST” nastala je 2003. godine na inicijativu rehabilitiranih ovisnika i bavi se svim oblicima borbe protiv ovisnosti. Kroz svoje aktivnosti Udruga tretira ovisnosti o drogama i drugim opojnim sredstvima, alkoholu te kockanju/klađenju. Od početka djelovanja do danas Udruga je prošla put razvoja od ideje grupe entuzijasta do značajnog i priznatog društvenog subjekta.

 Ovom berbom i donacijom jabuka  nastavlja se vrlo uspješna suradnja LC Đakovo i udruge „Ne-ovisnost“ koja traje već dugi niz godina. Tako je LC Đakovo veliki broj klupskih donacija, ali i donacija iz hrvatskog lions Distrikta, usmjerio prema ovoj Udruzi. Značajno je istaknuti da je jedan dio doniranih sredstava usmjeren i od distriktualne akcije "Jedrima protiv droge" pa smo tako pomogli izgradnju nogometnog igrališta za štićenike , nabavku konja za terapijsko jahanje, opremanje prostorija Udruge te niz drugih vrsta pomoći koje su olakšale rad Udruge. Nakon današnje zajedničke berbe jabuka dogovorili smo ponovno naše zajedničko godišnje druženje u listopadu u prostorima Udruge u Vrbici gdje ćemo ponovno,  zajedno s upravom i štićenicima, vidjeti na koje još načine tijekom ove lions godine možemo pomoći i olakšati rad terapijskoj zajednici u Vrbici.