Uspjela generalna proba

Slika korisnika Nikola Urukalo
Nikola Urukalo 25 travnja, 2022 - 13:13

Lions Klub Šibenik, dan nakon završetka 23. jedriličarske regate Jedrima protiv droge, u suradnji s Lions clubom Lenuci iz Zagreba, u  subotu,23.travnja 2022. godine organizirao je još jednu Ekološko-edukativnu akciju MoRE koja je okupila šezdesetak sudionika, lionsa i njihovih prijatelja. Na jednodnevnoj ruti Vodice- Prvić- Zlarin-Tvrđava svetog Nikole (pod zaštitom UNESCO -a) - Šibenik- NP Krka - Skradin - Šibenik -Vodice, osim  lionsica i lionsa iz naše zemlje, sudjelovali su i lionsi iz Belgije i Slovenije. Možemo vam samo prenijeti njihove ocjene, zapažanja i dojmove: svi su nam potvrdili na im je bilo iznimno lijepo, ugodno, sadržajno i poučno i da će se svakako odazvati i na naše sljedeće akcije. Belgijski lionsi su ponudili i otvorili mogućnost da i oni u organizacijskom smislu uključe u sljedeću akciju MoRE.

A ova jednodnevna Ekološko-edukativna akcija MoRE bila je organizirana na temelju trodnevne akcije koju smo krajem rujna prvi put organizirali u trodnevnom formatu. U međuvremenu Projekt MoRE predstavili smo svim hrvatskim lionsima i o njemu će riječi ponovno biti na Konvenciji našeg Distrikta, krajem svibnja u Solinu.

Akcijom u subotu, 23. travnja 2022. zapravo smo u mini obliku demonstrirali sve ono što namjeravamo napraviti u novoj akciji MoRE, koju ćemo  - na internacionalnoj razini – organizirati na jesen 2022. godine. Takvu poruku da je to bila samo mini generalna proba ili  ogledni primjer buduće akcije MoRE, koja će biti upotpunjena znanstvenim predavanjima, seminarima ili okruglim stolovima, prenijeli smo svim sudionicima sa zamolbom da svoje dojmove i naše poruke pojasne ili prenesu svojim članovima, u svojim matičnim klubovima ili distriktima.

Ovom prilikom nećemo opisivati gdje smo sve plovili, što smo sve čuli i vidjeli, dovoljno toga može se zaključiti i iz priloženih fotografija, koje možda i na najbolji način pričaju ovu zanimljivu priču.

Uz naš pozdrav WE SERVE, mi iz Lions klubu Šibenik, a znamo da tako razmišljaju i članovi Lions cluba Lenuci, već sada šaljemo poruku: PRIDRUŽITE nam se u sljedećoj (međunarodnoj) akciji MoRE jer -  nemojte zaboraviti  - ekologija i edukacija  jedan su od pet najvažnijih fokusa djelovanja nas lionsa.

Tekst i slike:

Nikola Urukalo, tajnik

Lions klub Šibenik

 

 

 

 

 

 

 

 

e