U sklopu projekta Lions D-126 NEW VOICES – NEW CHALLENGES 2021 održana edukativna radionica u Sunji

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 27 travnja, 2021 - 08:20

 U sklopu projekta Simpozija NEW VOICES – NEW CHALLENGES 2021 održana edukativna radionica u Sunji

U subotu, 14. travnja 2021. u prostorijama općine Sunja održana je edukativna radionica pod nazivom ‘SAD JE TRENUTAK, NE BOJ SE, KRENI!“.

Cilj radionice bio je potaknuti prepoznavanje osobnog poduzetničkog potencijala te znanja i vještina lokalnog stanovništva. Radionica je bila namijenjena svima koji razmišljaju o ulasku u poduzetničke vode, a i pojasnila je legalne, administrativne i marketinške aspekte poslovanja u Hrvatskoj, uz primjere iz prakse.  Izuzetno velik odaziv bio je pokazatelj koliko su lokalnom stanovništvu u Banovini, području pogođenim potresom, potrebne ovakve inicijative i pomoć u svakom smislu.

Na radionici su održana predavanja:

  • PRAVNI OBLICI REGISTRACIJE POSLOVANJA

Predavačica: Sanja Matovina-Lulić LC Zrinjevac

  • OBVEZNE I DOBROVOLJNE OZNAKE NA PREHRAMBENIM PROIZVODIMA

Predavačica: Sandy Lovković LC Slava Raškaj

  • KAKO SE PREDSTAVITI NA TRŽIŠTU, KAKO PONUDITI SVOJ

PROIZVOD, GDJE PRODAVATI TE KAKO DOĆI DO KUPACA?

Predavač: David Asael

  • Primjer iz prakse „CRODELICIOUS“

Predavačice: Anamarija Frankić / Ana Yael Prelog LC Slava Raškaj

Na održanoj radionici u Sunji prisustvovala je i  guvernerica Distrikta 126 Vinka Mitrović te načelnik općine Sunja, Grga Dragičević.

Ova edukativna radionica nastavak je Simpozija NEW VOICES – NEW CHALLENGES 2021 koje je organiziralo Povjerenstvo za New Voices D-126 Hrvatska  uz podršku LC SLAVA RAŠKAJ i LC ZRINJEVAC te financirano od strane LCI. Zbog epidemioloških razloga simpozij je  održan  on-line putem zoom aplikacije.

Na  simpozijumu je bilo prisutno 68 sudionika iz SAD-a, Nizozemske, Bugarske, Turske, Nepala, Cipra, Italije, Slovenije, BIH-e, Sjeverne Makedonije, Indije….

Simpozij NEW VOICES  u Hrvatskoj se održava od 2018. godine, a cilj mu je afirmirati žensku snagu Lionsa i potaknuti članice da se snažnije pojavljuju kao nositeljice novih ideja i projekata te da svojim djelovanjem šire ideju lionizma kao pokretačkog motora zajednice. Teme ovogodišnjeg simpozija bile su poticanje ženskog poduzetništva i udruživanja u kriznim uvjetima te uspješni primjeri iz prakse.

D-126 Hrvatska uz pomoć svojih Lionsa i lions prijatelja iz cijeloga svijeta  je od potresa u Banovini putem raznih projekata donirao do sada više od 3,5 milijuna kuna ( 32 mobilne kućice, 20inox dimnjaka , 1 kombi vozilo Udruzi slijepih SMŽ, priprema se donacija osnovnim i srednjim školama.