U NOVU LIONS GODINU SA ŽELJKOM KRNČEVIĆEM

Slika korisnika Nikola Urukalo
Nikola Urukalo 3 srpnja, 2024 - 11:33

Lions klub Šibenik zaključio je lions godinu 2023./2024. sa dva događaja: susretom s guvernerom Miloradom Stanićem i obilaskom lokaliteta Zamajevac na kojem se nalaze višestoljetni hrastovi koji se nalaze i pod zaštitom šibenskih lionsa.

Sastanak s guvernerom Stanićem održan je nakon predstavljanja Lions Quest programa za Šibensko-kninsku županiju čija je realizacija, uz potporu LIons kluba Šibenik, pokrenuta u Osnovnoj školi Fausta Vrančića u Šibeniku. Održana je edukacija za tridesetak nastavnika i stručnih suradnika iz 11 škola Šibensko-kninske županije, a dio sredstava prikupljen je na humanitarnoj predstavi koju su organizirali šibenski lionsi. Na sastanku s guvernerom razgovaralo se o protekloj lions godini i rezultatima koje je ona donijela na razini Districta i našeg kluba. Naznačene su i nove aktivnosti koje LIons klub Šibenik namjerava provesti s novoizabranim predsjednikom Željkom Krnčevićem.

Obilazak lokaliteta Zmajevac zapravo je nastavak lijepe tradicije započete 2018. godine kada je Lions klub Šibenik potpisao Povelju prijateljstva suradnje i prijateljstva s Općinom Unešić i Osnovnom školom Jakova Gotovca iz Unešića čiji je cilj zaštita povijesne, prirodne i kulturne baštine na području Unešića. Na lokalitetu Zmajevac nalaze se hrastovi stari do sedam stotina godina koji traže i širu društvenu skrb i zaštitu. Prilikom boravka na lokalitetu Zmajevac, koji je završio ugodnim druženjem i ručkom na OPG Jure, još jednom je istaknuta uspješna lions godina pod vodstvom Simona Trive i izražena nada da će Lions klub Šibenik i u svojoj dvadeset i petoj godišnjici, sada pod vodstvom Željka Krnčeviča, jednako uspješno nastaviti sa svim svojim aktivnostima.

Tekst i slike: Nikola URUKALO