U Našicama održana XXI.Konvencija Lionsa Hrvatske

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 26 svibnja, 2015 - 00:07

U Našicama 23.svibnja 2015 g. održana je XXI. Konvencija Lionsa Hrvatske. Uz prisustvovanje 88 delegata klubova te predsjednika i tajnika klubova,članova Lions klubova,članova Leo Distrikta na čelu sa predsjednikom Damir Sila - Zihom i gostiju Konvencije DG Makedonije Dragi Filevski i DG Slovenije Jurij Šarman , te dužnosnika Lionsa Hrvatske DG Lionsa Hrvatske Dario Bognolo,1.VG Dražen Melčić i 2.VG Goran Šarić ,IPDG Nada Arbanas,PDG Jusuf Šehanović,PDG Branko Dragičević,PDG Radoslav Galić,PDG Nikola Plavec te ostalih članova kabineta Guvernera. Na sjednicu su prisustvovali i predsjednici dva kluba iz Bitole,Makedonija i članovi LC Našice te Gradonačelnik Našica Krešimir Žagar.

Na početku rada Konvencije Tamburaški orkestar OŠ Kontesa Dora iz Našica je izveo Hrvatsku himnu i tri kompozicije Dore Pejačević, a delegate konvencije i goste su pozdravili DG Dario Bognolo i Gradonačelnik Našica Krešimir Žagar, DG Dragi Filevski i Jurij Šarman. Konvenciju je vodilo radno predsjedništvo pod predsjedanjem tajnika kabineta Guvernera D-129 Zlatko Janković-Miloš.

Konvenciji je DG Dario Bognolo podnio izvješće o radu kabineta za Lions godinu 2014-15 uz prezentaciju rada kabineta kao i financijsko izvješće tajnik kabineta. Predsjednik NO PDG Branko Dragičević podnio je pozitivno izvješće NO o privremenom financijskom izvješću o realizaciji financijskog plana kabineta za 14-15 godinu.

PDG Branko Dragičević je također podnio izvješće povjerenstva za raspodjelu sredstava prihodovana na Regati Jedrima protiv droge na Murteru prema kojoj će za rad 4 udruge u 4 Lions regije biti raspodijeljeno 44 000 kn.

Sva ova Izvješća je Konvencija je prihvatila i dala razrješnicu kabinetu Guvernera Dario Bognolo sa 01.07.2015 g.

Nakon toga je obavljen i svečarski dio Konvencije – dodjela priznanja. Guverner je odlučio i dodijelio priznanja za rad svim klubovima i pojedincima koji su dali doprinos u ovoj Lions godini.

Nakon toga je dodijelio mali znak pažnje  dužnosnicima Distrikta i DG Makedonije i Slovenije.

Četiri kluba i to LC Grič iz Zagreba, Mursa iz Osijeka,Poreč i Valpovo-Belišće su dobili visoko priznanje LCI Excellence award.

Na kraju za osobite zaslugu u ostvarivanju LCIF projekata za poplavljene krajeve Hrvatske i opremanje kabinetima i tamburicama OŠ u Županjskoj Posavini u ime LC Mursa iz Osijeka predsjednica Mirjana Pajić i D-126 DG Dario Bognolo su uručili najviše priznanje LCIF-a Melvin Jones IPDG Nadi Arbanas.

Nakon svečanog dijela Konvenciji Milorad Stanić Predsjednik Povjerenstva za normativnu djelatnost je obrazložio prijedlog izmjena i dopuna Statuta D-126 i proceduru rasprave i usvajanja prijedloga na PK U Solinu te iznio prijedlog jednog amandmana na statut koji se odnosi na sjedište distrikta sa prijedlogom da ostane u Zagrebu ali ne sa adresom u Esplanadi već da o adresi odlučuje Guverner distrikta. Amandman i prijedlog izmjena i dopuna statuta su usvojeni.

Nakon pauze Konvenciji se obratio predsjednik Leo distrikta Damir Sila Zih sa prezentacijom rada Leo distrikta u ovoj Lions godini,a Konvenciju je pozdravio i novi predsjednik Leo Distrikta Nikola Grđan iz Leo kluba Zagorje.

Na Konvenciji je izvršen izbor dužnosnika na funkcije u novoj Lions godini 2015-16 i to Dražen Melčić je aklamacijom izabran za DG D-126 Hrvatska , a Goran Šarić za 2.VG.

Nakon što je Boris Karša,predsjednik izbornog povjerenstva za izbor 2.VG u regiji Istok pročitao biografiju Mladena Kajganića, guverner potvrdio taj izbor Mladen Kajganić je izabran za 2.VG D - 126 također aklamacijom.

Nakon izbora dužnosnika Konvenciji se obratio novoizabrani Guverner D -126 sa nastupom od 01.07.2015 g. Dražen Melčić sa prezentacijom rada svoga kabineta i sastava kabineta za slijedeću Lions godinu. Njegova prezentacija, a naročito njegov slogan Služenje i druženje je naišao na opće odobravanje prisutnih na konvenciji.

Konvencija je održana u dobrom Lajonističkom ozračju sa puno pozitivne energije koja će se sigurno prenijeti u novu Lions godinu. Do Dubrovnika 24.listopada 2015 g. - doviđenja dragi Lions prijatelji.