U Našicama održana vrlo uspješna 1.sjednica kabineta Guvernera D126

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 14 rujna, 2023 - 15:41

U Našicama održana vrlo uspješna 1.sjednica kabineta Guvernera D126

U subotu 09. rujna 2023. godine u Našicama održana je 1.sjednica proširenog Kabineta Guvernera D - 126 Hrvatska DG Milorada Stanića u LG 2023.-24. kojoj je prisustvovalo preko 50 članova kabineta D-126 i nekoliko istaknutih gostiju.

U prvom dijelu sjednice održana je Zajednička tematska sjednica proširenog kabineta D126 i Udruge slijepih i slabovidnih iz Našica na temu Lionsi i problemi slijepih i slabovidnih osoba.

Sjednicom je predsjedao DG D126 Milorad Stanić.

Ovom dijelu kabineta prisustvovali su Dragi Filevski PDG D-123 Sjeverna Makedonija, Jurij Šarman PDG D-129 R Slovenija, članovi Udruge slijepih i slabovidnih Našice na čelu sa predsjednicom Tatjana Bela, izvršna direktorica Hrvatskog saveza slijepih Andreja Veljača, saborski zastupnici Ružica Vukovac, Ermina Lekaj Prljaskaj, gradonačelnik Našica i član LC Našice Krešimir Kašuba, veleposlanik Kosova u RH Martin Berishaj.

Sjednicu je otvorio Viktor Jajaš slijepi dječak sa predivnom izvedbom Hrvatske himne, Katja Jajaš Predsjednica povjerenstva D126 za fokus Lionsa – slijepi i slabovidni je recitirala jednu vrlo osjećajnu pjesmu koja senzibilizira odnos prema slijepima.

Nakon izuzetno sadržajne i konstruktivne rasprave o problematici Lionsi i problemi slijepih i slabovidnih osoba doneseni su konkretni zaključci kako Lionsi mogu pomoći slijepim i slabovidnim osobama.

Slijedom svega rečenog, a sagledavajući ukupno stanje na hrvatskom nivou, poželjno je da Lionsi usmjere svoju aktivnost ka:

1.         senzibilizaciji zajednice na probleme slijepih i slabovidnih,

2.         inkluzivnosti slijepih i slabovidnih u život zajednice i

3.         mogućim konkretnim akcijama na nivou Distrikta i na nivou Lions klubova.

Što sve sadrži i Plan projekata upućen sudionicima prije dolaska na sjednicu.

Svi zaključci su jednoglasno usvojeni i biti će dostavljani sudionicima sjednice , a naročiti saborskim zastupnicima koji će otvoriti raspravu na sve ove teme u Hrvatskom saboru.

Na kraju ovog dijela sjednice PDG Jozo Berečić je uručio prenosno računalo predsjednici Udruge slijepih i slabovidnih Našica koja će to računalo uručiti jednom svom članu.

U drugom dijelu sjednice kabinet je nastavio rad sa pozdravom naših dragih Lionsa PDG Dragija Filevskog i PDG Jurija Šarmana, a poslije toga  je izvršena primopredaja lanca od strane IPDG Aleka Konića DG Miloradu Staniću i DG-a 1.viceguverneru Robertu Vuliću  te uručivanje  insignija dužnosnicima u LG 2023./ 2024. od strane DG.

Zatim su podnesena izvješća o događanjima nakon XXIX. Konvenciji Lionsa Hrvatske – DG Milorad, o primopredaji DG dužnosti - IPDG Alek Konić, Izvješće o stanju financija D126 – Marin Pajić, Izvješće o započetoj realizaciji Lions Quest Lika – DG, o pripremi edukacije za predsjednike LC u Zagrebu 29.09./01.10.2023.-GLT PDG Darko Ćuruvija, Izvješće svih RC i ZC regije istok o stanju u klubovima i planovi rada po zonama. Prijedlog za raspodjelu sredstava ostvarenih na regati „Jedrima protiv droge“ iz travnja 23“ – 1.VDG Robert Vulić

Zatim je predložena Politika sufinanciranja MJ i promocija LCIF-a- koo za LCIF- DG pri čemu je predloženo da za zasluge u organizaciji LEF-a Zagreb 22 MJF iz sredstava namijenjenih za Tursku dobiju IPDG Alek Konić i PDG Dražen Melčić, a da ostala sredstva u iznosu od 5000 eura se sufinanciraju klubovi za dodjelu MJF članovima.

Predložen je i Plan priprema za Regatu JPD u travnju 2024.- Robert Vulić.

Na kraju je PDG Dražen Melčić izvjestio o pripremama za odlazak na LEF u Klagenfurt koji će se održati tijekom 10 mj.

U rasprava po Izvješćima i planovima i sudjelovalo nekoliko sudionika sjednice, a svi predloženi zaključci te iznesena izvješća su  usvajanja jednoglasno.

Na sjednici je PDG Jozo Berečić uručio priznanje Melvin Jonas Vesni Samardžić članici LC Mursa.

Može se konstatirati da je ovo jedan novi iskorak u pripremi i realizaciji kabineta guvernera koji je izuzetno uspio. Čestitke svim sudionicima u pripremi.

Za D126: Zlatko Janković Miloš, tajnik