TRI USPJEŠNA CHARTERA

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 26 lipnja, 2010 - 09:06

Dragi hrvatski lionsi,Uskoro završava još jedna lions godina i nakon naše Konvencije i proslave 20 godina lajonizma, koja je bila krajem prošloga mjeseca, početkom ovoga prisustvovali smo najsvečanijim trenutcima novoosnovanih klubova – proslavama potvrdnih svečanosti – Charter nights!!!

CHARTER NIGHT Campus LC Osijek UNIVERSITAS – 04.06.2010.

U petak, 04.06., okupili smo su nešto prije 19.00 sati u prekrasnoj dvorani Rektorata osiječkog Sveučilišta J.J. Strossmayer. Uz brojne lionse svojom nazočnosću nas je počastila i rektorica Sveučilišta prof.dr. Gordana Kralik koja se obratila emotivnim govorom vidno dirnuta  prekrasnim mladim ljudima, studentima i članovima prvog studentskog lions kluba na ovim prostorima. Svečanost chartera suvereno je vodio naš PDG Šime Nevidal.

Članovi kluba sponzora LC Osijek Waldinger, predvođeni predsjednikom Ivanom Štefanićem i kumom novoga kluba Damirom Šterijevom predali su novu klupsku zastavu i prigodne poklone, a guverner Darko Angebrandt predao im je charter povelju i vučedolsku golubicu da ih podsječa na ovaj izniman dan.

Nakon svečanosti chartera svi prisutni su bili pozvani na svečanu večeru u restoran Studentskog centra gdje je bila upriličena aukcija slika studenata likovne akademije sveučilišta a prihod je namjenjen pomoći invalidnim studentima osječkog Sveučilišta.

...zajednička slika za uspomenu...

...predaja charter povelje...

...zahvala predsjednika Davora...

...svi članovi i uzvanici...

CHARTER NIGHT LC SISAK – 11.06.2010.

Tjedan dana nakon chartera u Osijeku svi smo se ponovno okupili u dvorani hotela „Panonija“ da zajednički poslavimo potvrdnu svečanost LC Sisak. Charterirali smo novi klub baš na dan sisačko-moslavačke županije. Prisutni su bili skoro svi članovi novoga kluba, te niz predstavnika klubova na čelu dakako s predsjednikom Tihomirom Benkeom i članovima LC Đakovo koji je i sponzor novom sisačkom klubu. Uručenjem nove zastave, đakovačkih vina i prigodnih poklona čestitanje su otvorili članovi LC Đakovo, a pridružili su se i ostali predstavnici klubova. Svečanost je vodio PDG Šime Nevidal, a DG Darko, ujedno i kum novoga kluba, predao im je charter povelju i prigodne poklone. Nakon svečanosti svi prisutni su bili na humanitarnoj večeri od koje je čisti prihod bio namjenjen Udruzi slijepih grada Siska. Naši dragi domačini pobrinuli su se da sutradan, prije početka chartera obližnjeg LC Popovača, uživamo u prekrasnom izletu brodom po Kupi i Savi te upoznamo Sisak i s te „vodene“ strane.Hvala lijepo našim dragim domačinima na trudu kojega su uložili da nam boravak u Sisiku bude tako lijep.

...zajednička fotografija...

CHARTER NIGHT LC POPOVAČA – 12.06.2010.

Nakon prekrasnog izleta brodom po Kupi i Savi iz Siska smo se uputili na slijedeću charter svečanost – potvrdu LC Popovača – našega najbrojnijeg novog kluba s 43 nova člana. Ulazak u Popovaču bio je obilježen lions znakovljem i putokazima te se nitko nije mogao izgubiti a da ne nađe prekrasno uređen vrt predsjednice Tije Žarković-Palijan gdje su vrijedne članice i članovi LC Popovače odlučili organizirati kompletnu svečanost.

Vrtna zabava uz okičene stolice i stolove u bijeloj i ljubičastoj boji, prepun stol raznih gurmanskih delicija, lions znakovlje na svakom koraku, predivni ljubazni domaćini, sve to pokazalo nam je s koliko ljubavi su članovi LC Popovače organizirali svoj charter i s koliko ljubavi su nas dočekali. Svima koji nisu bili može biti žao jer ovaj charter je bio nešto doista nezaboravno.

Nakon ugodnog druženja i prve „runde“ jela i pića u 18.00 sati smo započeli sa svečanosti chartera. Kume novoga kluba, članice LC Vereucha na čelu s predsjednicom Katarinom Petrović te RC i kumom kluba Elvirom Koić predale su klupsku zastavu i druge poklone, a guverner ih je nagradio sponzorskim znakom za njihovu zastavu kao i  značkama za izniman trud u formiranju novoga kluba.I ovu svečanost vodio je naš dragi PDG Šime Nevidal, a na svečanom stolu uz aktualnog guvernera Darka Angebrandta bio je prisutan i naš novoizabrani guverner DGE Nikola Plavec. Svim članicama i članovima uručene su lions značke, certifikati, a predsjednici Tiji i RC Elviri  i specijalno priznanje IP Wirfsta za trud oko formiranja novoga kluba.Nakon potpisivanja charter povelje svi prisutni slikali su se za trajnu uspomenu na ovaj svečani trenutak.

Nakon chartera nastavila se vrtna zabava duboko u noć uz prigodnu aukciju slika i bogatu tombulu.

...svi zajedno u Tijinom vrtu... 

...svečano uređena dvorana... 
...sponzorski banner Katarini...