Susret članica LC Korzo i LC Zarja

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 31 listopada, 2023 - 09:48

Nakon proljetnog potpisivanja Povelje o bratimljenju između Lions kluba Zarja iz Maribora i Lions kluba Korzo iz Rijeke, u Mariboru je organiziran uzvratni posjet. Uz srdačne i prijateljske pozdrave članice dva kluba razgovarale su o projektu Donirana hrana što bi bila zajednička akcija između klubova dva distrikta, 129. Slovenija i 126. Hrvatska. Danas je to posebno aktualno jer smo svjedoci da se u cijelom svijetu baca na tisuće tona hrane, a ovom bi akcijom pomagali onima koji je nemaju dovoljno. 

- Slovenski klubovi imaju već desetogodišnje iskustvo u doniranju, za to je vrijeme prikupljeno više tisuća tona hrane, pomoć se dala za 11 tisuća osoba, uključeno je 120 trgovina u tridesetak općina, rekao je koordinator Zdenko Podlestnik iz LC Celje Keleia.

Članice dva sestrinska kluba pozdravila je i Breda Pečovnik, guvernerka Distrikta 129. Slovenija. Ona je rekla da bi taj projekt još više povezao humanitarce iz dvije države, a sve prisutne je pozdravio i past guverner Jurij Šarman iz LC Ptuj Primus.

Uz lijepo i sunčano vrijeme Riječanke i Mariborčanke provele su nezaboravan dan obilazeći grad na Dravi i poznati sportski centar Pohorje, s obećanjem da će idući susret biti u Rijeci.