Slavonija srcem za Banovinu

Slika korisnika Suzana Mihelčić
Suzana Mihelčić 18 veljače, 2021 - 15:17

Kada se 29. prosinca zatreslo tlo Banovine, nitko nije dvojio hoće li pomoći već kako tu pomoć usmjeriti na najkorisniji način. Lionsi Hrvatske, District 126, u roku od 24 sata pokrenuli su nacionalnu i međunarodnu mrežu humanitaraca. Rezultat je gotovo 2,5 milijuna kuna za pomoć potresom pogođenom području. Najveći dio novca bio je namijenjen kupnji mobilnih stambenih kućica za one koji u svoj dom više nisu mogli.

Jednu od tih kućica od srca su darovali i Slavonci.

Lions club Brođanka je 20godišnja tradicija u Slavonskom Brodu. Brođani su naviknuti na naše humanitarne koncerte i razne akcije kojima pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Tako je nastala i želja da se opet obratimo našim ljudima s ravnice i pokrenemo akciju Slavonija srcem Banovini. Od 8. do 31.siječnja bio je otvoren račun za novčane donacije.

101 dobročinitelj. Nešto više od 61 000 kuna. Donacije u iznosima od 50 do 5000kn. Jedna peteročlana obitelj kojoj smo priskrbili siguran krov nad glavom.

Takvi su ljudi naši Slavonci. Pomoć ne traže, niti onda kada im stvarno treba. Ali kada treba dati, daju od srca i daju puno.

Ovo nije bila akcija u kojoj su donacije došle od zvučnih imena, došle su od pojedinaca i obitelji koje su punile kamione humanitarnom pomoći za Petrinju i onda još jednom, na poziv LC Brođanke nije bilo teško odvojiti koju kunu.

Na Valentinovo Brođanke otišle u  posjet obitelj kojoj je sada ta kućica dom. Reklja na ramenima i šešir na glavi, a na povratku kući to veliko slavonsko srce puno sreće i veselja.