Rezime edukacije - Lions D-126

Slika korisnika Robert Sedak
Robert Sedak 3 listopada, 2023 - 15:30

Rezime edukacije

Edukacijom za predsjednike Lions klubova i dužnosnike D126 H održanom u Zagrebu, 29.09.-01.10.2023. postigli smo 10 golova. Konačni rezultat je uvjerljiva pobjeda 9:1.

Dragi Lionsi, slobodan sam izvjestiti Vas o protekloj edukaciji putem mog završnog obraćanja i rezimea edukacije, a sve kako slijedi:

Dragi Lionsi, svi Vi koji ste sudjelovali na ovoj trodnevnoj edukaciji za predsjednike LC i dužnosnike D126, hvala Vam šta ste bezpoštedno i nesebično te sa strašću odradili svoje „role“, tijekom ove edukacije.
Slobodan sam evidentirati golove koje smo postigli tijekom ove edukacije:

1. Prvi gol je ova edukacija sama po sebi. To je prva ozbiljnija edukacija za predsjednike Lions klubova i dužnosnike našeg Distrikta u mojih 20 godina lionizma i s obzirom na Vaše raspoloženje, trebalo bi je organizirati svake godine prije početka mandata novih dužnosnika u LC i Distriktu.

2. Drugi gol, Knjiga uputa za dužnosnike, ostati će kao ostavština našeg mandata. Knjiga uputa je ugledala svijetlo dana nakon 5 godina izostanka. Zadnji put je bila obnovljena 2017.godine.

3. Treći gol i naše nasljeđe ostati će široka upotreba IT alata i to: Lions.hr i Lions Connect te još ponekog, osobito ako na prvim sastancima svojih Lions klubova provedete instruktažu instaliranja ovih IT alata na mobitele i laptope članova Lions klubova. To će bitno unaprijediti naš rad i međusobnu povezanost.

4. LCIF fondacija će ove godine biti pamćena po znatnom napretku radi:
  a) znatne uplate sredstava ostvarenih na prošlogodišnjoj akciji „Jedrima protiv droge“, za stradale u potresu u Turskoj, a putem LCIF-a i osobito ukoliko svaki Lions klub u toku ove godine provede jednu akciju radi prikupljanja sredstava za LCIF.
  b) biti ćemo  upamćeni po znatnim zahtjevima za Grantove od LCIF-a. Već smo podnijeli 5, 6 zahtjeva sa ukupnom vrijednosti od preko 20 000 $.
  c) Imamo priliku znantno povećati broj dodijeljenih Melvin Jonesova, kao nagrada istaknutim aktivistima. 7 prijedloga za MJ, već imamo ove godine. Imamo raspoloživih sredstava da Distrikt može dati 1/3 od potrebnih novaca za ostvarivanje nagrade Melvin Jones za daljnjih 15 Melvin Jonesova. Svaki klub nakon što ima kandidata i osigura 2/3 sredstava (667$) dobiti će od Distrikta 1/3 sredstava (333$) i tako dok ne potrošimo raspoloživa sredstva, a imamo (5000 eura x 1/3 = još 15 MJF). Akcija se može proširiti i na sljedeću Lions godinu.

5. Ne sumnjam da ćete tijekom mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11.-15.12.) provesti akcije osviještavanja unutar svoga kluba i lokalne zajednice o problemu ovisnosti, a u suradnji sa područnim uredima HZJZ.

6. Planove rada LC već smo dobro usvojili jer to je nasljeđe još od prošle godine i odličan put ka standardizaciji  našeg Distrikta. I planove rada Zona i Regija, sukladno uputi iz Knjige uputa, već se provode jer voditelji zona i regija su iskusni Lionsi pa su, već pročitali Knjigu uputa, a što snažno doprinosi standardizaciji i upravljivosti Disktrikta.

7. Lions emocionalna komunikacija sa upotrebom 3 mozga i širenje Lions priča u zajednici jedan su od efikasnih načina proizvodnje zadovoljstva postojećih članova i privlačenje budućih članova Lions organizacije.

8. Svima je jasno da je služenje naša misija i da je to naša „niša“ u kojoj ima puno prostora za djelovanje.

9. Otvorili smo bitna pitanja našeg daljenjeg rada. Dali smo pravo javnosti raspravi: o organizaciji kabineta; o visini članarine; o organizaciji tajništva; o potrebi popune naših povjerenstava, o statutarnim ograničenjima i opterećenjima slijedom čega Statut treba pojednostaviti i dr.

10. Deseti gol smo postigli kao autogol. Uočili smo da nam Strategija D126 H za narednih 5 godina uključujući i tekuću godinu, nije poznata. Upoznavanje sa Strategijom biti će predmet Zoom edukacije u roku od narednih 45 dana.

Dragi predsjednici LC i dužnosnici D126 H,

Vi ste elita našeg Distrikta, Vi ste oni koji najviše dajete Lionizmu i nadam se da ste odgovarajuće i dobili. No Vaša misija nije završena jer Vaši Lions klubovi te Distrikt 126 Hrvatska i ja, ovogodišnji Guverner

Trebamo Vas.

Ovo je naša liderska godina. Kako ju budemo odradili, takvu ćemo je pamtiti, ali ne samo mi, već tako će nas pamtiti i članstvo Lions organizacije i lokalna zajednica. Tko će ovoga puta dati više, a tko dobiti više, ostaje tek da se vidi.

Ja sam uvjeren da ćemo služeći uživati i napredovati u našoj lionističkoj misiji služenja potrebitima. Prenosimo zadovoljstvo i ponos služenjem na članove naših LC.   

Služimo i ponosimo se time.

Zaključujem edukaciju i sretno na povratku kućama.
                                    

Hvala svima,
Milorad Stanić,
Guverner D126 H