Putnik s vizijom, ambasador humanitarnih vrijednosti Lionizma

Slika korisnika Tatjana Vukman
Tatjana Vukman 2 svibnja, 2024 - 14:00
Putnik s vizijom, ambasador humanitarnih vrijednosti Lionizma

Oli Walker, svjetski putnik i ambasador prijateljstva,  je na svom putu oko svijeta stigao u Zadar, gdje je predao poslanicu prijateljstva guvernerke Brede Pečovnik predsjednici Regije jug Lions klubova Hrvatske Tatjani Vukman. Nakon Zadra organiziran je njegov dolazak u Biograd na Moru, gdje će biti gost na svečanom otvaranju Gradske ribarnice i Gradske tržnice, a u njemu će ostati sve dane Slovenskog vikenda, nakon čega nastavlja svoj pohod.

Osim što promiče prijateljstvo, Oliverova inicijativa uključuje i humanitarnu komponentu. Prodajom majica “Oli Walker Around the World for Friendship”, u suradnji s Lions klubom Konjice, prikupljaju se donacije za stipendiranje mladih talentiranih glazbenika.

Oliver Tič, kako mu glasi pravo ime, krenuo je na putovanje tijekom kojeg će prohodati tisuće kilometara (30 000 km). Put je započeo Slovenskim Konjicama uz potporu Lions kluba Konjice. U gradovima duž puta Lionsi će klubovima predati poruku slovenske guvernerke te će promovirati zajedničko prikupljanje sredstava za obrazovanje mladih i promicanje pomoći potrebitima. U društvu Lions klubova iz Azije, Australije i Afrike, Oli će organizirati radionice, seminare i govoriti o važnosti međunarodne solidarnosti. On i njegov pratitelj pas Carlitos proći će kroz 35 zemalja u sljedeće 4 godine i svojim djelovanjem odaslat će poruku prijateljstva, mira i poštovanja među narodima svijeta štujući različitost kultura i svjetonazora.

Istaknuta snaga, upornost, posvećenost, ljubav i hrabrost! Pratimo Olijev put u grupi " Oli Walker Walk Around the world For Friendship" ili na https://www.facebook.com/oliver.tic i https://www.facebook.com/lionsklubkonjice.humanitarnaorganizacija .

Uz već pokrivenu Južnu i Sjevernu Ameriku, pokrit će i preostala 4 kontinenta: Europu, Australiju, Afriku i Aziju.