Prof. Rade Kovačević

Slika korisnika DINKO BUKVIĆ-BULJUBAŠIĆ
DINKO BUKVIĆ-BU... 9 siječnja, 2024 - 21:00

U 85. godini napustio nas je naš nekadašnji član i jedan od osnivača Lions cluba Osijek Rade Kovačević. Prisjećajući se danas ovog posebno dragog čovjeka, iskrenog prijatelja, neobično duhovitog sugovornika, mi stariji članovi Lions cluba Osijek jednostavno ne možemo zaboraviti zajedničke trenutke i druženja s ovim čovjekom.

Rade Kovačević, ugledni umirovljeni profesor na Filozofskom fakultetu osječkoga Sveučilišta, kao jedan od nosilaca Katedre stranih jezika, slovio je među studentima za vrlo strogog, no nadasve pravednog i omiljenog profesora. Bio je doista pravi pedagog i vrsni znalac svoje struke, posebno na katedrama za engleski jezik, uz koji je odlično govorio i talijanski.

Za članstva u Lions clubu Osijek bio je iznimno aktivan. Sudjelovao je u brojnim aktivnostima, inicirao nove i svojim primjerom poticao na organizaciju naročito pri prikupljanju donacija i svega potrebitoga za one u potrebi, posebice još za vrijeme domovinskog rata.

Na kraju, neka mi bude dopušteno parafrazirati riječi također jednog od naših charter članova Zlatka Kramarića, intimnog prijatelja Rade Kovačevića: „…imali smo privilegij družiti se s tobom…“

Vječna ti slava, dragi Rade! - Š.N.