Predstavljanje projekta Halo pomoć 2021. i projekta Halo pomoć- izvaninstitucionalna skrb u županiji

Slika korisnika Željko Đekić
Željko Đekić 7 srpnja, 2021 - 16:08

Lions klub Vukovar  sudjelovao je na  Uvodnoj konferenciji projekta „Zajedno u najboljim godinama“ koji provodi Europski dom Vukovar u okviru programa „Zaželi – faza II“ koja se održala u Gradskom muzeju Vukovar. Tom prilikom podijeljeni su informativni leci o usluzi Halo pomoć.

Partner Lions kluba Vukovar Dom za starije osobe Primum i članovi Lions kluba Vukovar predstavili su projekt Halo pomoć 2021. sufinanciran od Grada Vukovara u kojemu je posebnim socijalnim uređajem zbrinuto 11 starijih osoba na području Vukovara. Time se Vukovar izdvaja kao jedno od rijetkih mjesta u kojim je ova usluga dostupna.

Gerontodomaćice koje provode program pomoći u kući upoznate su sa načinom funkcioniranja socijalnog uređaja i pružanjem usluge Halo pomoć. One će svoja nova saznanja prenijeti svojim korisnicima  i na taj način  ih upoznati sa inovativnom izvaninstitucionalnom uslugom koja im može pomoći da kvalitetno i sigurno nastave živjeti u vlastitom domu bez smještanja u institucije.

Također je predstavljen i projekt Lions kluba Vukovar – Halo pomoć – izvaninstitucionalna skrb u županiji prepoznat i financiran od strane Vukovarsko-srijemske županije. Projektom su nabavljena 3 nova, još modernija uređaja koja funkcioniraju pomoću GSM tehnologije. Uređaji su dodijeljeni korisnicima, za iste će se provoditi 24 satni monitoring tijekom 10 mjeseci. 

Usluga Halo pomoć podrazumijeva da korisnici u slučaju krizne situacije (kao što su pad i sl.) putem sos uređaja koji nose kao privjesak oko vrata ili kao narukvicu mogu uputiti poziv u odjavni centar koji im tada pruža pomoć putem telefona ili obavještava službe kao što su hitna, policija, vatrogasci kako bi što žurnije mogli pružiti pomoć. 

Pozivamo sve zainteresirane osobe za ovu uslugu da se jave na tel. 091 386 36 86.

 

Vaš LC Vukovar