Povjerenstvo za razminiranje - edukativno i u OŠ dr. Franjo Tuđman u Belom Manastiru

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 20 travnja, 2015 - 23:19

Dana 15.4.2015.g. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska uz suradnju sa Lions klubom Beli Manstir, Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo predavanje “Opasnosti od mina” u OŠ Franjo Tuđman, u Belom Manastiru.

Ovom akcijom Lions klub Beli Manastir i dalje nastavlja suradnju sa HCR-om, uključivši se aktivno u akciju “Travanj mjesec zaštite od mina”.

Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Beli Manastir - Juluja Vurm, Lions klub Beli Manastir, MUP RH PU Osječko - baranjska odsjek protueksplozijske zaštite - Mario Kokić te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok.  

Tribini je prisustvovalo 65 učenika VI. - ih razreda škole s odjeljenjem djece s potrebnim potrebama.  

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog. Slušateljima je predočen problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, te načini razminiranja i označavanja minski sumnjivog prostora.

Djeci su prikazani kraći filmovi o opasnostima od mina. Za školsku knjižnicu je od strane HCR-a ostavljeni su plakati, posteri, edukacijske bilježnice i DVD ”Bembo i prijatelji u borbi protiv mina”.

Predsjednik povjerenstva za razminiranje

mr. sc. Dubravko Krušarovski, dipl.ing. građ.