Posjet LC Novigrad bratskom LC Mileva Marić Ajnštajn iz Novog Sada

Slika korisnika Sonja Jelača
Sonja Jelača 5 travnja, 2023 - 15:01

Tijekom prekrasnog trodnevnog izleta u Novi Sad bratimljenom Lions klubu Mileva Marić Ajnštajn, osvježene su uspomene i prijateljstvo koje je tijekom tri pandemijske godine bilo djelomično onemogućeno. Klubovi su bratimljeni prije pet godina.

Prve večeri, 31.ožujka 2023. u restoranu Piknik na Ribarskom ostrvu održana je donatorska večer u organizaciji LC Mileva Marić Ajnštajn, na kojem je sudjelovalo oko 260 Lionsa i prijatelja Lionsa.

Na službenom dijelu proslave, dvije članice novosadskog kluba primile su nagradu Melvin Jones, a uz to, domaćini su darovima dobrodošlice razveselili sve pristigle Lions klubove koji su stigli iz Slovenije, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i naravno Hrvatske.

U ime našeg kluba zahvalila se predsjednica Branka Mesarić. Veselje i druženje uz odličnu glazbu potrajalo je do kasno u noć.

Sljedećeg dana, u domu za nezbrinutu djecu, članovi LC Novigrad sudjelovali su u akciji pregleda vida specijalnim kamerama za screening očiju kod tridesetak udomljene djece od 7 do 20 godina starosti. Akciju je vodio gosp. Phil Nathan, koordinator za Srbiju, a u organizaciji Lions kluba Novi Sad i Centra za porodični smještaj i usvojenje Novi Sad. Članovi Lions kluba Novigrad uručili su svakom pregledanom djetetu prigodne darove.

Istoga dana, nakon ručka, na Petrovaradinskoj tvrđavi, članovi su posjetili Muzej grada Novog Sada i izložbu posvećenu životu Mileve Marić Einstein, Novosađanke, udane za proslavljenog nobelovca Alberta Einsteina.

Druženje je nastavljeno navečer u restoranu „Pod orahom“ gdje se uz tamburašku glazbu razgovaralo, darivalo i proveselilo.

Prije rastanka, dva zbratimljena kluba započela su planove o zajedničkim humanitarnim akcijama u budućnosti i susrete.

Slijedeći planirani susret, na kojeg su pozvani i svi dragi članovi i prijatelji Lionsa je humanitarni bal u organizaciji LC Novigrad, 24.6.2023 u Marini Novigrad.

Prijateljski susret Novom Sadu omogućio je produbljenje prijateljstva dvaju klubova, ali i upoznavanje sa radom klubova drugih zemalja. Susreti potvrđuju kako smo svi na istom putu, dijelimo iste i slične vrijednosti, širimo lionizam i radimo humanitarne i korisne akcije na domaćem i međunarodnom planu.