Pomoć Udruzi za autizam

Slika korisnika Tomislav Košta
Tomislav Košta 15 ožujka, 2024 - 12:20

Zadarski su Lionsi s uspjehom zatvorili još jednu svoju humanitarnu akciju. Udruzi za autizam Zadar pomogli su u opremanju prostora što ga je Udruga, s obzirom na stalni porast broja članova, nedavno dobila od Grada Zadra. Trenutačno okuplja 220 članova, a njih stotinjak je iz spektra autizma.

U skladu s potrebama i iskazanoj želji vodstva Udruge, Lionsi su omogućili kupovinu ulazne pvc stijene za novi prostor i za to donirali iznos od 2.460 eura. Sredstva su prikupili na svom tradicionalnom humanitarnom Božićnom balu, održanom u prosincu prošle godine i donacijama svojih članova. Na maloj svečanosti upriličenoj nakon ugradnje pvc stijene, pa dakle i predaje donacije, predsjednica Udruge za autizam Ana Šare je u ime svih članova zahvalila Lionsima i navela kako će u novom prostoru biti znatno bolje mogućnosti za provođenje različitih terapija i aktivnosti te održavanje radionica, kako za članove iz spektra autizma, tako i one za podršku roditeljima. Predsjednik Lions kluba Zadar Tomislav Peričić naglasio je kako je to samo jedna od aktivnosti Kluba u skladu s načelom svih Lionsa – Tamo gdje je potreba, tamo su Lionsi. O tome svjedoče bezbrojne humanitarne akcije koje je Lions klub Zadar u 25 godina svog postojanja organizirao za pomoć potrebitima u svojoj lokalnoj zajednici i svugdje drugdje gdje se ta potreba ukazala.

Nakon nedavne donacije dvojici dječaka koji boluju od malignih bolesti i ove najnovije za Udrugu za autizam, članovi Lions kluba Zadar već pripremaju još jednu. Riječ je o tradicionalnoj dugogodišnjoj akciji „Za ljepši Uskrs svima“ koja se održava uoči Uskrsa. Za 15 najugroženijih zadarskih obitelji pripremit će pakete s namirnicama neizostavnima na blagdanskom stolu koje te obitelji, inače, sebi ne bi mogle priuštiti.