Pobjednici 23. Lions regate posada MIKULA MALI LC Solin - čestitamo

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 26 travnja, 2022 - 10:18

NAŠA REGATA JE NAJLJEPŠA SPORTSKA SLIKA ZAJEDNIŠTVA I HUMANOSTI KOJA JE OTIŠLA U SVIJET

ODRŽANA 23. HUMANITARNA LIONS REGATA JEDRIMA PROTIV DROGE D-126

Pretposljednji travanjski tjedan na otoku Murter bio je u znaku je 23. regate Jedrima protiv droge koja je nakon pune dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa ponovo okupila strastvene jedriličare iz cijelog svijeta u duhu sportskog druženja ali i u službi humanosti i međusobnog pomaganja. Na regati je ove godine sudjelovalo 37 posada i to 20inozemnih i 17 iz Hrvatske iz ukupno 17 zemalja. Brojne sudionike iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Hrvatske, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Švedske i Švicarske nije spriječila niti loša vremenska prognoza, pa su tako puni entuzijazma i sreće iz murterske marine Hramina krenuli na svoju plovidbu prekrasnim akvatorijem Murtera i kornatskim arhipelagom.

Tradicionalna humanitarna regata Jedrima protiv droge u proteklih 23. godine postala je pravi simbol prevencije protiv droge i pomaganja potrebitima. Pored humanitarnog značaja, Regata Jedrima protiv droge već niz godina promovira Hrvatsku kao lijepu i zanimljivu turističku destinaciju. Ona značajno pridonosi vidljivosti Hrvatske i vjerodostojnosti rada hrvatskih Lionsa među Lionsima Europe.

Upravo zahvaljujući trudu i vrijednom radu hrvatskih Lionsa, Zagreb je ove godine u listopadu domaćin Lions Europa Foruma, godišnje konferencije Lionsa Europa na kojem se očekuje više od 1.000 sudionika iz cijelog svijeta.

U tri dana prekrasnog druženja i jedrenja sportski dio regate nije zanemaren pa su postignuti sljedeći rezultati:

U kategoriji Bavaria 41

1.mjesto je osvojila posada Liburna iz LC Opatija Igor Barbalić

2.mjesto posada LC Pecsi Elso Mikoš Nagy

3.mjesto posada Kontrabanda iz LC Gea iz Osijeka Danijel Kovačev

U kategoriji Bavaria 46

1.mjesto je osvojila posada Mikula mali iz LC Salona skiper Marko Marinović

2.mjesto posada LC Zagreb skiper Leo Dolezil

3.mjesto posada Kontrabanda iz LC Split skiper Ivan Kuret

Ukupni pobjednik regate je posada Mikula Mali iz LC Solin

Specijalnu nagradu dobila je posada Šibenski funcuti iz LC Šibenik – van konkurencije

Posebnu nagradu za prezentaciju hrane osvojila je posada LC Opatija, drugo mjesto je osvojila posada LC Maria Worth 2 Worthersee 2 iz Austrije, treće mjesto je osvojila posada LC Mozaik Celje, a posebnu nagradu za dugogodišnju odličnu prezentaciju su dobili Samoborci iz LC Samobor.

Za najuspješnije i jedino kostimiranje nagrađena je posada AH Sofija iz LC Mozaik Celje.

Kao najsimpatičnija posada proglašena je posada Leo internacional sastavljena od leića iz više zemalja, a za najbolje debitante posada Minolovac iz LC Zagreb.

U prekrasna tri dana jedrenja i druženja smilovalo nam se i vrijeme tako da je drugi dan bio sunčan i predivan za jedrenje. Za dobro raspoloženje se pobrinula ekipa banda ReCover iz Šibenika, za regularnost takmičenja kao i uvijek ekipa Sebastijana Levstika iz firme Kontiki, a za dobre brodove Chater marine Hramina na čelu sa Živkom Šikićem.

PR regate je bio odličan/Dobro jutro Hrvatska HRT, prvi dnevnik HRT,TV Jabuka,portali , Jutarnji List i drugi mediji su objavili svoje priloge/

Svima koji su sudjelovali i pomogli ovogodišnjoj regati najsrdačnije zahvaljujemo.