OTVORENA IZLOŽBA RADOVA ZA POSTER MIRA U OSIJEKU

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 10 studenog, 2011 - 21:43
Učenica Karla Ižaković prima čestitke od DG J. Šehanovića,  J. Mesarić, D. Gutzm

Već tradicionalno u Osijeku, u organizaciji Lions cluba Mursa, završen je ovogodišnji natječaj radova osnovaca za Poster mira, jedan od najvećih međunarodnih Lions projekata, ove godine pod motom "Children Know Peace” ("Djeca znaju mir”). Na natječaj je pristiglo pedesetak radova iz 17 osnovnih škola iz cijele Hrvatske, a koje su potakli lokalni Lions klubovi.

Prigodnu izložbu svih pristiglih radova, postavljenu u izložbenom salonu Dječjeg kazališta „Branka Mihaljevića“ u Osijeku, na svečani je način otvorio guverner našeg Distrikta Jusuf Šehanović, posebno zahvalivši Jasminki Mesarić, predsjednici Povjerenstva za Poster mira na njezinu ogromnom trudu  i nastojanjima da se projekt Postera mira svake godine sve više širi i sjajno predstavlja hrvatske Lionse u međunarodnim okvirima. Guverner je zahvalio i Lions clubu Mursa, čije su članice nositelji stalnog distriktualnog projekta Postera mira, te njihovoj aktualnoj predsjednici Draženki Gutzmirtl na silnom angažmanu oko provedbe ovog projekta. Svečanom otvaranju izložbe nazočili su i pastguverner Šime Nevidal, te viceguvernerica Nada Arbanas, inače članica Murse, a u među posjetiteljima bilo je dosta predsjednika i članova osječkih i slavonskih Lions klubova, te učenici osječkih osnovnih škola – sudionici natječaja – njihovi nastavnici i ravnatelji.

Posebno odabrano ocjenjivačko povjerenstvo (u sastavu: Draženka Gutzmirtl, predsjednica, Marko Jovanovac, diplomirani dizajner, te Mirjana Pajić, Sandra Bilonić i Jasminka Mesarić) odabralo je četiri – po njihovoj prosudbi – najuspješnija rada, koji će biti poslani na izložbu u Lions International u Oak Brook. To su radovi:

• KARLA IŽAKOVIĆ, učenica VI-b razreda OŠ „Augusta Šenoe“ iz Osijeka (rad u tušu kistom; nastavnica Valerija Mesarić);
• MIA BAN, učenica VI-b razreda OŠ Strahoninec iz Čakovca – (rad u tehnici pastel-flomaster; nastavnica Marija Mrazović);
• NIKA FANTULIN, učenica (13 god.) OŠ „Jurja Šišgorića“ iz Šibenika (rad u tehnici pastela); nastavnica Ivana Rupić)
• ANTONELA OGRESTA, učenica VIII razreda OŠ „Marina Držića“ iz Dubrovnika (rad u kombiniranoj tehnici; nastavnica Petrunela Vuković).

Posebna je zanimljivost da su u ovogodišnjem Posteru mira sudjelovali i štićenici Centra za autizam iz Splita, među kojima je posebno istaknut rad IVANA ŽIŽIĆA (22 godine) – naravno, izvan konkurencije – ali uz posebnu pohvalu i priznanje guvernera Jusufa Šehanovića.

 

  • Draženka Gutzmirtl, predsjednica LC Mursa pozdravlja nazočne na otvorenju izložb
  • PDG Šime Nevidal i Draženka Gutzmirtl
  • Poster mira - nagrađeni 1
  • Poster mira - nagrađeni 2
  • Poster mira - nagrađeni 3
  • Poster mira - nagrađeni 4