Održana ŽLICA DOBROTE Lions Kluba ZAGREB

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 19 travnja, 2015 - 21:55

Šesta sada već tradicionalna ŽLICA DOBROTE Lions Kluba ZAGREB, održana je 16.04.2015. godine u restoranu OKRUGLJAK, Mlinovi 28 u Zagrebu. Nazočno je bilo blizu 200 gostiju, Lionsa, Rotarijanaca i prijatelja Lionizma u Hrvatskoj. Žlici dobrote bio je nazočan i Guverner Districta 126, Dario Bognolo.

U organizaciji i doprinosu najznačajniji partner je restoran Okrugljak, jedan od najboljih restorana u Zagrebu i Hrvatskoj. Restoran je proslavio i svoju stotu obljetnicu od nastanka.

Članovi Lions Kluba ZAGREB s posebnim entuzijazmom pripremili su ovogodišnju „Žlicu dobrote“, tematski vezanu uz proljeće i ŠPAROGE, kao namirnice poznate još iz doba Egipta i starog Rima, po njihovim korisnim sastojcima.

Na fotografijama vidljiva je  svečana i ugodna proljetna atmosfera, bez posebnih obveza u pogledu oblačenja.

Ovdje treba svakako spomenuti donatore, počam od restorana OKRUGLJAK, koji je stavio na raspolaganje prekrasan klasičan prostor, kuhinju, glavnog kuhara, te sve njegove pomoćnike, zatim konobare i vodstvo restorana, koji su s toliko entuzijazma doprinjeli svečanosti trenutka, vidljivo na svim fotografijama. Četiri glazbenika ovogodišnji učesnici i dobitnici vrijednih nagrada iz Lions Grand Prix međunarodnog natjecanja glazbene mladeži: Kristian Keil, glasovir, Divna Šimatović, gitara, Lovro Peretić, gitara i Ivan Šimatović, gitara. Svojim dobrotvornim nastupom oduševili su sve učesnike „Žlice dobrote“. Ne smije se zaboraviti sve donatore osnovnih materijala za izradu večere, kao AWT, i mnogi drugi, a među njima je i velik broj članova Kluba. Hvala im svima.

Posebni doprinos i inovacija u odvijanju „Žlice dobrote“ pripala je Nevenu Tomiću, organizirajući tombolu po 25,00 kuna. Svi su se članovi ali ili prijatelji Lionizma odazvali i donirali poklone za tombolu, a svakako treba spomenuti i najvredniju tombolu od (1.800 Eura) ili besplatno jedrenje na brodu ACI Marina tjedan dana. Ima i tombola za besplatne preglede u poznatim poliklinikama, kao Srčana u Draškovićevoj, te Profozić.

Na kraju treba spomenuti da su se svi članovi Lions Kluba ZAGREB, prilikom podjele hrane na stolovima, pridružili konobarima i pomogli im. Na jednoj fotografiji vidljivo je da se i nazočni guverner Districta 126 Dario Bognolo, pridružio članovima Lions Kluba ZAGREB u podjeli hrane.

O uvodnim govorima ne treba posebno govoriti, no događanja su koja se pamte, jer sve je bilo podređeno pomoći Udruzi „Novi planet“ i njihovim nastojanjima da ovom dobrotvornom akcijom opremimo laboratorije za liječenje bolesnika koji imaju Aspergerov poremećaj, koji je dio poremećaja autističkog spektra s blažim simptomima i uredne inteligencije.

Branimir Milčić 18.04.2015. Zagreb.