Održana Humanitarna biciklijada ''Biciklom za belišćanska Zvona'

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 29 svibnja, 2015 - 14:12

U nedjelju 24.05.2015., New Century Lions club 'Kuna' Osijek i udruga za rekreativni biciklizam „Kotrljaneri“ su organizirali još jednu humanitarnu biciklijadu, ovoga puta za Udrugu roditelja djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ iz Belišća.Biciklijadu je odvozilo oko 150 biciklista u koloni pod policijskom pratnjom na relaciji Osijek – Čepin – Bizovac – SOS Dječje selo Ladimirevci – Valpovo – Belišće – Petrijevci - Osijek.

Uplatama kotizacije i sredstvima sponzora prikupljena su sredstva za kupovinu prilagođene trake za trčanje i hodanje koju će članovi Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Zvono“ koristiti u svakodnevnoj terapiji s fizioterapeutom. Uz veliki trud članova udruge 'Kotrljaneri' koji su dva bicikla prepravili u tricikl, isti je predan djevojčici, članici Udruge za Down-sindrom Osječko-baranjske županije, prije samog starta biciklijade. Osim kupovine trake za hodanje, sredstva su utrošena i za kupovinu 4 brdska bicikla koja su poklonjena u Čepinu, Bizovcu, Valpovu i Petrijevcima djeci iz socijalno ugroženih obitelji prema odabiru načelnika odnosno gradonačelnika. U Valpovu je Guverner D -126 predao bicikl Ivanu Petroviću, njegov prvi bicikl u životu. Također su Guverneri Makedonije Dragi Filevski i Slovenije Jurij Šarman prisustvovali ovom događaju. S obzirom da je 25. svibnja SOS Dječje selo Ladimirevci slavilo svoj rođendan, biciklisti su u prolazu kroz Ladimirevce izvršili predaju 10 novih dječjih 'prvih bicikala' koje su financirali Lions klubovi u regiji (LC Valpovo Belišće, LC Mursa, LC Gea, LC Đakovo, LC Osijek i NCLC Kuna) te tvrtka Lava promet d.o.o..

Osim humanitarnog karaktera, ova je biciklijada imala edukativni karakter promovirajući biciklizam kao zdrav način života, te sigurnost prometa na cestama (svi sudionici poštivali su obvezu sigurnosne opreme za bicikliste, prometne propise i dr.), kao i upoznavanje s ovim dijelom kontinentalne Hrvatske. 

Općine kroz koje su biciklisti prolazili, a u Bizovcu OŠ-a Bratoljuba Klaića, organizirali su okrijepu i pokazale se uistinu kao pravi domaćini. Rutu od 79 km uspješno je odvozilo oko 150 biciklista različite životne dobi, od onih najmlađih do onih starijih. Udruga Zvono u Belišću je, u dvorištu svojih prostorija organizirala kuhanje čobanca, za što su se pobrinuli članovi udruge Kotličara, a za zabavni dio programa bio je zadužen Jovalius band. Nakon svečane primopredaje trake za hodanje, dodijeljenje su zahvalnice spnzorima i suradnicima koji su pomogli u organizaciji.

Sreća i osmjesi na licima članova udruge Zvono još je jednom bila najiskrenija nagrada svim sudionicima biciklijade, na koju su neki stigli čak i iz Sombora, kao i samim organizatorima. U danima prije biciklijade, najave prognostičara nisu bile optimistične te su svi s nevjericom čekali nedjeljno jutro. Nije zasjalo sunce, ali je temperatura zraka bila dovoljna za pokret, a kiša se uspjela suzdržati do sretnog povratka biciklista svojim kućama.

Više slika možete naći na: http://lionsklub-kuna.hr/odrzana-humanitarna-biciklijada-biciklom-za-bel...