Održana humanitarna akcija "Plivanjem do svjetlosti"

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 5 svibnja, 2015 - 21:41

Proteklog vikenda Gradski bazeni "Marija Ružić" u Čakovcu, bili smo domaćini humanitarne akcije "Plivanjem do svjetlosti". Nju j3 po 9.ti put organizirao Lions klub "Zrinski" Čakovec.

            Kao i svake godine, akcija je trajala 24 sata tijekom kojeg su se plivači izmjenjivali u bazenu, a sav prihod akcije bit će iskorišten za kupovinu Brajeve bilježnice za potrebe slijepih i slabovidnih sugrađana.

            Samo plivanje u petak je otvorio gradonačelnik Grada Čakovca, koji od samih početaka podržava ovaj projekt. Plivačima je zaželio dobre rezultate u bazenu, a Lionsima rezultate u prikupljanju novca.

            Predsjednik Lions kluba "Zrinski" Čakovec u mandatu 2014./2015, David Vugrinec, rekao je da su Lionsi ovom akcijom prepoznatljivi u Čakovcu i Međimurju, te da su tijekom ovih godina, pomogli mnogim sugrađanima, ali i čakovečkoj Županijskoj bolnici, knjižnici "Nikola Zrinski" te Udruzi slijepih i slabovidnih osoba Međimurske županije.

            Propozicije natjecanja najavio je idejni začetnik akcije, Miodrag Novosel, koji je u čakovečkim Lionsima "zadužen" za organizaciju. Ove godine novina je bila ta da su se u akciju uključili i studenti Međimurskog veleučilišta, Učiteljskog fakulteta Odsjeka u Čakovcu te Sveučilišta Sjever iz Varaždina. Također, tijekom noći, na bazenima je u organizaciji Centra za mlade puštana glazba, a u subotu prijepodne djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, zainteresiranima su očitavali zdravstvenu sliku.

            Ove je godine u akciji sudjelovao 233 plivača, a srušen je i dvije godine stari rekord. Naime, najviše metara prepilivao jeLuka Dodlek, čak 50.000 metara. Drugi rezultat postigao je Marko Zidarić, 40.000 metara, dok je treći bio Antonio Šantek sa 39.000 preplivanih metara.  Najstariji sudionik akcije bio je 87-godišnji Andrija Balog, dok je namlađa bila šestogodišnja Ana Deban. Ukupno je preplivano nešto preko 553 kilometara, a sudjelovalo je 20 studenata MEV-a, 5 Učiteljskog fakulteta te 8 sa Sveučilišta Sjever.

            Lionsi se zahvaljuju svim sudionicima, sponzorima, te studentima Međimurskog veleučilištima i članovima Čakovečkog plivačkog kluba ma organizacijskoj podršci.

            Financijske rezultate akcije objavit ćemo naknadno, jer donacije još uvijek stižu.

 

predsjednik

David Vugrinec