Održana 5.sjednica Proširenog kabineta Guvernerice Vinke Mitrović

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 24 ožujka, 2021 - 08:47

U petak 19.03.2021 g. sa početkom u 18,30 sati putem aplikacije Zoom održana je 5 sjednica kabineta Guvernerice Vinke Mitrović u ovom mandatu.

Na početku sjednice podnesena su izvješća o događanjima i aktivnostima od  2. sjednice Proširenog kabineta Zoom 27.11.2020. i to:

  - Izvještaj o aktivnostima Guvernera u proteklom razdoblju podnijela je DG Vinka Mitrović

 - Informaciju o DGE seminaru i konvenciji  LCI  podnio je 1.VDG Jozo Berečić

 - Izvješća o stanju u regijama podnijeli su RC Željko Đekić – Istok, Filip Stipančić – Sjever,Jadranka Katarinčić  - Zapad, Elvis Dadić – Jug

- O stanju prihoda i rashoda i naplati članarine izvijestio je Zlatko Janković-Miloš

- Izvještaj o radu i preostali program LEO Distrikta podnio je Predsjednik Leo distrikta S.Šolaja

Nakon podnesenih izvješća otvorena je rasprava o izvješćima, nije bilo primjedbi  i izvješća su usvojena.

Zatim je Filip Stipančić izvijestio o prijedlogu radne grupe za pomoć poslije potresa o apliciranju sredstava za grant prema LCI gdje je prijedlog radne grupe da se ide prema projektu opremanja 4 osnovne i srednje škole na Banovini u iznosu od 50.000 € koliko iznose sredstva prikupljena na LCIF-u za potres od strane nekoliko distrikta. Prijedlog je jednoglasno usvojen.

RC Regije zapad je izvijestila o radu  Izbornog povjerenstva o provedenom postupku za izbor II. viceguvernera D –126 u mandatu 2021./22. iz regije Zapad te  utvrđivanje prijedloga kandidata za Konvenciju. Nakon provedenih izbora u skladu sa Pravilnikom o izboru II. VDG-a  predložen je kandidat Milorad Stanić iz LC Quarneroli Lovran.

Kabinet je usvojio navedeno izvješće i podržao kandidaturu Milorada Stanića za 2.VDG-a i predložio Konvenciji da ga izabere na ovu značajnu funkciju.

Izvješće o priprema za Europa forum 2022 u Zagrebu podnio je PDG Dražen Melčić. Izvjestio je o održanoj osnivačkoj skupštini udruge Lions europa forum Zagreb koja je nedavno održana kao i o prijedlogu da se Slavica Olujić-Klapčić imenuje za tajnicu OO Lions Europa foruma Zagreb 22 što je jednoglasno usvojeno.

Zatim su o planovi koordinatora Distrikta svoja izvješća podnijeli koordinatori za pojedina područja i to -  Izvještaj i preostali plan edukacija  - Robert Vulić, GLT koordinator  -  Izvještaj i preostali plan rada GMT tima  - Frano Mika GMT koordinato-  Izvještaj i preostali plan rada GST  – Vesna Boinović-Grubić, GST koordinat -  Izvještaj i preostali plan aktivnosti KOO za LCIF- Željko Gucunski -  Izvještaj i preostali plan aktivnosti KOO za PR – Ilijana Palčec - KOO

O planovima i programima trajnih distriktrualnih povjerenstava su izvjestili: Regata Jedrima protiv droge - PDG Dražen Melčić  , Razmjena mladih i kamp – Željko Gucunski, Vinograd dobrote – Predsjednica pov. Đurđa Protić, Povjerenstvo za New voices – Predsjednica pov.Sandy Lovković  Povjerenstvo  za informatiku – Predsjednik pov.Edo Kragić,  

A  o akciji NOA za male borce govorila je PDG Nada Arbanas iz LC Mursa iz Osijeka i pozvala sve klubove i članove da svojim uplatama i pozivima na telefon doprinesu njihovoj hvalevrijednoj akciji.

Izvješće o pripremama za Konvenciju Distrikta u Rijeci podnijela je Senka Šubat, Predsjednik Povjerenstva za pripremu konvencije Distrikta pri tome je odlučeno da će se konvencija održati u jednom danu i to 29.05.2021. g.