Održana 2. Sjednica proširenog kabineta Guvernera u Opatiji i svečana večera u povodu 25.g.LC Opatija

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 17 studenog, 2023 - 19:18

Održana 2. Sjednica proširenog kabineta Guvernera  u Opatiji

U subotu 11. studenog 2023. godine u Opatiji nakon tematske sjednice kabineta o dijabetesu održana je redovna 2. sjednica proširenog Kabineta Guvernera D - 126 Hrvatska uz prisustvovanje 50 tak Lionsa iz cijele Hrvatske.

U uvodu sjednice Guverner D-126 je IPDG Aleku Koniću i PDG Draženu Melčiću uručio najviše priznaje u Lionsima plaketu MJF.

Na sjednici su izvješća o događanjima i aktivnostima u D-126 od  1. sjednice Proširenog kabineta u Našicama i izvješće rizničara D-126 o financijskom stanju u D-126  podnijeli DG Milorad Stanić i  rizničar Marin Pajić, a zatim je Guverner govorio o planovima rada D-126 do sljedeće sjednice.

Nakon toga GMT koordinator Filip Stipančić je imao prezentaciju „Mission 1,5“ o stanju članstva u D126 i naš doprinos ostvarivanju strateškog cilja povećanja broja članova i klubova.Nakon kraće rasprave doneseni su zaključci kojima se osnažuje rad GET i GMT koo vezano za edukaciju direktora za članstvo i rada sa klubovima u cilju povećanja članstva.

Zatim su podnesena izvješće predsjednika Lions klubova iz Regije Zapad o planovima rada Lions klubova  te izvješća RC Regija Istok, Sjever i Jug o planovima rada LC do 3.PKG-a

PDG Dražen Melčić je podnio Izvješće o održanom LEF-u 2023. u Klagenfurtu gdje su bordu LEF-a podnesena izvješća o LEF-u održanom u Zagrebu koja su jednoglasno usvojena.

1.VDG Robert Vulić je podnio izvješće o ostvarivanju petogodišnje strategije od Konvencije u Osijeku gdje je konstatirano da se većina ciljeva za pređeno razdoblje ostvaruje.

Zatim je Sara Bermanec KOO za Leo distrikt govorila o razmjeni mladih i potrebi uključivanja lions klubova u ovu aktivnost , Tatjana Vukman je govirala o aktivnostima New Voices i projektu kuharica.

Na kraju sjednice nije bilo primjedbi na podnesena izvješća koja su sva jednoglasno usvojena.

Nakon sjednice je održan i okrugli stol o prevencija  kod djece od dijabetesa uz uvodno predavanje nutricionistice Vanje Đurica  mag. nutr.

U večernjim satima je održana i svečana večera u povodu 25.godina djelovanja LC Opatija uz izuzetnu prezentaciju kroz tih 25 godine članice LC Opatija Jadranke Varljen kojoj je uručeno i najviše priznanje u Lionsima plaketa Melvin Jones.

Uz kavu sa Guvernerom u nedjelju ujutro uspješno je završeno još jedno događanje u povodu održavanja sjednice proširenog kabineta Guvernera.