ODRŽAN SIMPOZIJUM NEW VOICES – NEW CHALLENGES ZAGREB 2021

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 11 travnja, 2021 - 19:24

ODRŽAN SIMPOZIJUM NEW VOICES – NEW CHALLENGES ZAGREB 2021

Dana 10. travnja 2021. godine pomoću aplikacije ZOOM održan je SIMPOZIJUM NEW VOICES – NEW CHALLENGES ZAGREB 2021 u organizaciji Povjerenstva za New voices D-126 i potporu LC Slava Raškaj

Na simpozijumu je bilo prisutno 68 sudionika iz SAD-a, Nizozemske, Bugarske, Turske, Nepala, Cipra, Italije, Slovenije, BIH-e, Sjeverne Makedonije, Indije….

Tema simpozija je bila Poticanje ženskog poduzetništva i udruživanja u kriznim uvjetima.

U uvodu simpozijuma sudionicima su se obratile VINKA MITROVIĆ, guvernericu Districta 126 Hrvatska   ELIZABETH HADERER-MEAVOTA, bivša međunarodnu direktoricu i lidericu New Voices Europa te članica Global Action Team Europe – New Voices i ANELIYA KANEVA, guvernerica Districta 130 Bugarska i članica New Voices Europe tima.

Nakon uvodnih obraćanja predavanje su održale Ivana Radić, predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena,, Tanja Pureta, psihologinja specijalizirana za industrijsku psihologiju, vlasnica tvrtke Ramiro, Đurđica Protić, poduzetnica, vlasnica tvrtke Zvona Catering

 Zatim su nam se obratile žene koje su uspješni primjeri borbe za žensko poduzetništvo: Priča o udruzi Otvoreno Kamensko: Prvih 10 godina – Đurđa Grozaj, predsjednica Udruge i Priča o Udruzi žena poduzetnica Banovine: Krize su naša stvarnost – Slavica Crnković, predsjednica Udruge.

Nakon rasprave na navedene teme simpozijumu se obratila i Sandy Lovković, Koordinatorica  NEW VOICES - NEW CHALLAGES ZAGREB 2021 i pozvala sve prisutne na nastavak Simpozijuma u Sunju sljedeće subote.

Zatim se Simpozijumu obratila SANJA PAPRENJAK,past guvernerica D-126 i organizatorica prvog New Voices i na kraju je zaključnu riječ održala DG Vinka Mitrović.

U slijedeću subotu 17. travnja održati ćemo našu prvu od četiri planirane edukativne radionice u Banovini. Prva se održava u gradu Sunji , srcu Banovine, području Hrvatske koje je snažno stradalo u nedavnim potresima i gdje su se Lionsi još jednom dokazali kao zajednica velikog srca.

Cilj radionice pod nazivom ‘SAD JE TRENUTAK, NE BOJ SE, KRENI!’   je potaknuti prepoznavanje osobnog poduzetničkog potencijala te znanja i vještina lokalnog stanovništva. Radionica je namijenjena svima koji razmišljaju o ulasku u poduzetničke vode i detaljno će pojasniti legalne, administrativne i marketinške aspekte poslovanja, uz primjere iz prakse. 

Sandy Lovković, Koordinatorica  NEW VOICES - NEW CHALLAGES ZAGREB 2021.