ODRŽAN LIONS EUROPA FORUM 2022 U ZAGREBU

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 5 studenog, 2022 - 21:44

ODRŽAN LIONS EUROPA FORUM 2022 U ZAGREBU

 

NOVE IDEJE I RAZVOJ HUMANITARNIH PROJEKATA MISIJA SU PRESTIŽNOG DOGAĐAJA U ZAGREBU

Jedan od najvažnijih europskih događaja najveće svjetske nevladine humanitarne organizacije Lions Europa Forum započeo je u Zagrebu. Ovaj prestižni događaj, čije je domaćinstvo po prvi put u povijesti povjereno Hrvatskoj, otvorio je izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman ispred više od osamsto sudionika iz svih krajeva svijeta.

„Uz potporu pokušajima rješavanja globalnih izazova, Lionse krasi odlika lokalnog djelovanja gdje njezini članovi, požrtvovno i nesebično, aktivnosti posvećuju ljubavi prema svojim domovinama. U tom svjetlu, posebna zahvala Lions Hrvatska za svu pomoć koju je pružio svojim građanima nakon razorne serije potresa 2020. godine.“ – istaknuo je izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i dodao: „Lions Europa Forum se po prvi puta održava u Zagrebu, što nam je posebno drago. Svim sudionicima želim puno uspjeha u sudjelovanju na radionicama i natjecanjima tijekom tri dana trajanja Foruma.“

Ministru Radmanu na otvaranju su se pridružili zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet, međunarodni predsjednik Lions Internationala Brian Sheehan, predsjednik Lions Europa Foruma Dražen Melčić te guverner Lions Distrikta 126 Hrvatska Alek Konić. Oni su zajedno istaknuli koliko su rad i pomoć Lionsa značajni za našu zemlju te otkrili ovogodišnji humanitarni cilj Foruma koji je kupnja kombi vozila za prijevoz organa za transplantaciju i transplantacijskih timova Kliničke bolnice Merkur.

„Grad Zagreb s veseljem podržava Lions Europa Forum koji se po prvi put održava u Hrvatskoj što nam je velika čast. Ovogodišnja prikupljena sredstva na Forumu namijenjena su kupnji vozila za transplantacijski tim KB Merkur. Sjajna i hvalevrijedna inicijativa na kojoj smo zahvalni.“ – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

U Lions Europa Forumu do 29. listopada sudjelovalo je više od osamsto sudionika iz svih krajeva svijeta. U sklopu ovogodišnjeg Foruma održale su se se zanimljive radionice o dosadašnjim postignućima rada Lions organizacije, predstavili novi izazovi, vizija i prijedlozi za budućnost. Ovaj događaj bila je izvrsna  prilika za razvoj međusobne komunikacije koja je iznjedrila nove ideje i planove za ljepšu budućnost. Održavanje Foruma bila je značajna reklama naše zemlje jer su slike iz Hrvatske i Zagreba odaslane širom svijeta, prema više 1.5 milijuna članova lions organizacije u svijetu.

više slika sa Foruma imate na linku

https://drive.google.com/drive/mobile/folders/12XbaFDJ1i_ppgElXHxMDh-ON66l7lzO4?usp=sharing

također imate puno fotografija  i  pohvala i zahvala od puno sudionika:foruma koji su to objavili na 

https://m.facebook.com/groups/272734875055427/