Očitovanje Milorada Stanića, Guvernera Distrikta 126 Hrvatska povodom održane 1. sjednice Kabineta u Našicama 08.-10.rujna 2023.

Slika korisnika Robert Sedak
Robert Sedak 12 rujna, 2023 - 09:21
1. sjednica Kabineta u Našicama 08.-10.rujna 2023.

Dragi svi Lionsi;

svi dužnosnici i drugi angažirani u pripremi i realizaciji 1. sjednice Kabineta D126 H,

Hvala Vam za sve! A šta sve?

Proteklog vikenda, na 1. sjednici Kabineta D126 H, učinili smo značajan iskorak u razvoju našeg Distrikta i istovremeno educirali sve nas, uključujući naše klubove o učinjenome.

Fokusirajući tematsku sjednicu na 1 od 5 područja djelovanja Lionsa, „Lionsi o slijepoći i slabovidnosti“, proizveli smo, emocionalno i opće, zadovoljstvo naših članova (sudionika sjednice) koji su svi bezrezervno podržali realizirani pristup tematske sjednice kao obrazac daljnjeg organiziranja sjednice Kabineta.

Istovremeno smo potaknnuli interes stručne i opće te političke javnosti za to što radimo.

Stručnjaci oftamolozi i drugi iz redova Lionsa, s entuzijazmom su se prihvatili realizacije ove sjednice, u suradnji sa predstavnicima strukovnih udruga slijepih i slabovidnih (krovna udruga slijepih i slabovidnih iz Zagreba; predstavnici stručne škole za obrazovanje slijepih Vinko Bek iz Zagreba te Udruga slijepih Našice)

Na sjednicu su pristupili i saborske zastupnice Ružica Vukovac, Ermina Lekaj Prljaskaj te ambasador Republike Kosovo u Hrvatskoj Martin Berishaj.

Uspješno smo održali tiskovnu konferenciju s odgovarajućim odazivom predstavnika medija i odgovarajućim objavama našeg događaja.

Dokazali smo time sebi i zajednici da kada se bavimo temama služenja potrebitima koje su od interesa za zajednicu, tada se i zajednica zanima za naš rad. Time podižemo svoju vidljivost i rejting u zajednici te zadovoljstvo naših i budućih članova.

Tematskom sjednicom pokazali smo da „Lionsi nisu slijepi na probleme slijepih i slabovdinih“, s jedne strane i s druge strane da „slijepi mogu krenuti sami, a mi ćemo im pomoći da stignu gdje su naumili“.

Hvala svima na doprinosu, a posebno pohvala našem stručnom povjerenstvu za slijepe i slabovidne pod vodstvom predsjednice Katje Jajaš iz LC Rijeka, te našoj Lions PR povjerenici Snježani Čaćić iz LC Opatija.

Posebna zahvala domaćinu Gradonačelniku Našica, Lionsu Krešimiru Kašubi i Lions operativnom domaćinu Mladenu Kajganiću, oba iz LC Našice.

Svi su svoje besprijekorno odradili.

Dopustite još da kažem, kako sam na kraju prvog radnog dana dobio SMS poruku Marinele Rosso, sljedećeg sadržaja: „Današnji je dan bio inspirativan, prihvaćam kandidaturu za 2. VDG-a“.
 

Glede Vinograda Dobrote,

Postigli smo očekivani uspjeh okupljajući se u Iločkom Lions Vinogradu Dobrote zajedno sa domaćinima iz Iločkog podruma d.d. te srednjom školom iz Iloka i Lions prijateljima iz cijele Hrvatske.

Dobra „vibra“ i podjela stipendija potrebitim učenicama srednje škole u Iloku te najava vodstva LC Waldinger da su spremni biti nosioc Vinograda Dobrote kao dugoročnog distriktualnog projekta, otvara prostor za nove izazove.

Posebno pohvaljujem članove Lions distriktualnog povjerenstva za Vinograd Dobrote Đurđu Protić i Jozu Berečića kao i domaćina g. Renata Krčmara iz Iločkih podruma d.d. na odličnoj organizaciji susreta. Hvala domaćinima iz srednje škole u Iloku.

Tijekom susreta je „stradalo“ 80 šarana na ražnju, za što su odgvorni vrhunski majstori kuhinje pod vodstvom Željka Turalije. Prihod od šarana ide u humanitarne svrhe Vinograda dobrote.

Za istaći je i tvrtku Atos d.o.o. iz Zagreba koja je kupila više od 10 kumstava – trseva u Lions Vingoradu Dobrote tijekom opisane akcije.

Služimo i ponosimo se time!

Milorad Stanić, Guverner D126