IN MEMORIAM MILE DUMANČIĆ ČLAN LC WALDINGER

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 10 svibnja, 2015 - 20:18

U 63. godini iznenada je preminuo legendarni igrač, ali i funkcionar NK Osijeka, Mile Dumančić. Tužna vijest zatekla je građane Osijeka, ne samo prijatelje i ljubitelje sporta, posebice nogometa. Zauvijek nas je napustio nekad legendarni branič i kapetan NK Osijeka Mile Dumančić-Dumba. Preminuo je jutros na otoku Ižu u 63. godini života (rođen je 13. veljače 1953.) od posljedica još jednog srčanog udara. Dumančić je jedan od igrača s najdužim stražom u povijesti prvoligaša s Drave za kojega je odigrao oko 500 službenih utakmica, a u profesionalnoj karijeri Osijek mu je bio jedini klub i u njemu je proveo čak 11 punih sezona što je rijetko zabilježen slučaj u povijesti hrvatskog, pa i svjetskog nogometa. U dva je navrata bio i direktor bijelo-plavih, a mnogi ga Osječani znaju i kao uspješnog privrednika i ugostitelja. U Nogometnom klubu Osijek vječno će ga pamtiti kao britkog lijevog beka iz sjajne generacije bijelo-plavih sedamdesetih godina i početkom osamdesetih prošloga stoljeća.

Pored sporta njegove aktivnosti su se odvijale i kroz mnoge  humanitarne akcije kao člana u Lions klubu Waldinger. Bio je inicijator i pokretač mnogih aktivnosti kroz sportska druženja koja su imala i humanitarni karakter.

Njegovim odlaskom LC Waldinger i D-126 su izgubili istinskog Lionsa, a članovi kluba istinskog prijatelja koji će im uvijek nedostajati. Supruzi Đurđici i djeci te ostaloj obitelji izražavamo iskrenu sućut.