Mali Montmartre na Sloboštini

Slika korisnika Robert Sedak
Robert Sedak 3 svibnja, 2024 - 10:33

U Centru za rehabilitaciju Zagreb, podružnica Sloboština, u dvorani Trokut 24. travnja 2024. godine održana je Likovna inkluzivna kolonija „Mali Montmartre na Sloboštini“ pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, te uz podršku Lions Kluba Kontesa Nera, Povjerenstva za prevenciju nasiljam i tvrtke Boofrosta.

Uz djecu iz podružnice Sloboština, na radionici su sudjelovala djeca iz Osnovne škole Otok, Osnovne škole Frana Galovića, Dječjeg vrtića Milana Sachsa i Osnovne glazbene škole Rudolfa Matza. Ukupno je bilo više od 100 djece koja su uz podršku likovnih pedagoga i studenata s Akademije likovnih umjetnosti, edukacijskih  rehabilitatora i drugih stručnjaka  slikala, crtala, modelirala i bojala na temu „ Dan planeta Zemlje“. Djeca su kroz likovnost izrazila svoje emocije, želje i  poruke kako sačuvati naš planet, a s posebnim veseljem su oslikali tri zemaljske kugle koje su ponjeli u svoje škole. Likovni radovi su izloženi u prostorima podružnice Sloboština, a dijelom u domovima malih umjetnika kao podsjetnik na ovo lijepo likovno druženje.

Kroz zajedničko druženje kistom, perom, bojom i glazbom pokazujemo kako su sva djeca više slična nego različita te time pridonosimo prihvaćanju  djece s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici i senzibilizaciji društva u cjelini. 

We serve
Služenje i ponos
Zagreb